מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 240
לעמוד קודם

תוכנית הכשרה למטיסי רחפנים מקצועיים

25/09/2024
זמן קריאה: 2 דק'

חברת Cando Drones בשיתוף היחידה ללימודי חוץ באשקלון והמרכז לחדשנות וחוסן ברשויות HUB-TEC, השיקה תוכנית הכשרה ייחודית וראשונה מסוגה למטיסי רחפנים מקצועיים. הקורס מעניק לתלמידים ידע מעמיק ומיומנויות מעשיות בתחום הרחפנים, מעבר ליסודות ההטסה הבסיסיים. הוא נועד להכשיר את המשתתפים לא רק כמטיסי רחפנים מיומנים אלא כמומחים בעלי יכולות מגוונות בתחומי יישום מקצועיים ייחודיים.

התוכנית מעניקה הכשרה מקיפה הכוללת לימוד עיוני ומעשי והתמחויות מקצועיות, בהן אבטחה וביטחון, מיפוי ומידול, תיעוד וצילום. בוגרי התוכנית יקבלו תעודות מקצועיות ויוכלו לגשת למבחני ההסמכה של רת"א לקבלת רישיון מטיס רשמי. הקורס מהווה הכנה מקיפה לקבלת רישיון מטיס מטעם רת“א עד 2 טונות.

יוליה כץ, סמנכ"לית אסטרטגיה בחברת Cando drones: "הניסיון שלנו בשוק בשנים האחרונות הוכיח שהרחפנים כאן כדי להישאר, כדי לשדרג את תחומי היישומים - האזרחי, הצבאי והביטחוני בישראל ובעולם. זה כבר לא רק פנאי וספורט, ונדרשים מיומנות וידע מקצועיים ויישום נכון כדי לאפשר את המיצוי במרחב האווירי, ממשימות הצילום ועד להפעלת צי תחבורה חכמה בעתיד.

"תוכנית ההכשרה שפתחנו עם היחידה ללימודי חוץ, מספקת הזדמנות ייחודית להשתלב במקצוע חדשני ומבוקש. אנו גאים להציע הכשרה מקיפה המשלבת ידע תיאורטי עם ניסיון מעשי, ומאמינים כי בוגרי התוכנית יובילו את התחום המתפתח של הפעלת רחפנים.

"אתגרים ממגוון נושאים (טכנולוגיה, רגולציה, תפישת הפעלה, בטיחות ועוד רבים) עוד עומדים לפתחנו ויהיו גם בעתיד. חשוב שהחדשנות שמביא השינוי לחיינו תיכנס בתהליך מובנה, בטוח ונכון. לכן אנו מאמינים בחינוך, בהקניית ידע מקצועי ובבניית הדור הבא של המקצוענים שיישמו את המערכות המדהימות האלה באופן יעיל ובטוח לכל תחומי חיינו."

דקלה אביטל, מנכ"לית ומייסדת של היחידה ללימודי חוץ ומרכז החדשנות: "רובוטיקה מרחפת היא כיום בחזית החדשנות בתעשיית ההייטק. מלחמת 'חרבות ברזל' מדגישה את כיוון ההתפתחות של העולם הטכנולוגי. שילוב טכנולוגיות מתקדמות בתחום הרחיפה צפוי להשתלב בכל היבט של חיינו. רחפנים עתידים להחליף כלי רכב, שירותי משלוחים ואף אמבולנסים. הם יאפשרו העברה מהירה של איברים ואביזרים רפואיים דרך פקקי תנועה בניתוחים קריטיים.

"כבר היום אנו עדים למוניות מרחפות ולרחפנים למעקב, לאכיפה ולאבטחה, ולכאלה המציעים פתרונות חדשניים בתחומים בנייה וחקלאות. האתגר העיקרי בהטמעת טכנולוגיות אלו הוא כוח האדם הנדרש, ממטיסים ומפעילים דרך מתכנתים המסוגלים להתאים רחפנים לצרכים מגוונים ועד יזמים שיחברו בין הטכנולוגיה לצרכים עסקיים, אזרחיים ומסחריים.

"נדרשים חוקרים טכנולוגיים, עורכי דין להסדרת התחום ומגוון רחב של מומחים שיובילו את התעשייה קדימה. לשם כך הקמנו את האקדמיה, מוקד ההטסה ומרכז החדשנות - כדי לטפח ולקדם יזמים חדשים שייצרו מקומות תעסוקה חדשים במהירות האפשרית וכדי להכשיר למגוון רחב של תפקידים בענף הצומח והחדשני הזה."

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן