4 שאלות שכל איש שילוח צריך לשאול
חוק ה-De Minimis נהפך לכלי מרכזי בארגז הכלים של קמעונאים בתחום המסחר האלקטרוני, ומאפשר לחברות לחסוך עלויות וזמן באמצעות שילוח ישיר של מצרכים לצרכנים בארצות זרות. אלא שהאסטרטגיה אינה מתאימה לכולם. להלן ארבע שאלות קריטיות שיעזרו לקמעונאים להעריך אם המהלך נכון בעבורם.
1. מה גודל ההזמנה הממוצע?
ה-De Minimis מאפשר פטור ממיסים למשלוחים עד 800$ לאדם ביום, ולפיכך הוא רלוונטי לחברות עם מוצרים שערכם נמוך למדי. לדוגמה, חברות שמשלחות בגדים, בקבוקי מים ומוצרי טיפוח מצליחות לנצל את הכלי הזה באופן מיטבי. לעומתן חברות כגון יצרנית הרכב פורד, המבצעות משלוחים מסחריים גדולים של חלקים למפעלים, לא ירוויחו מהפטור. "פורד לא שולחת לאדם יחיד", מסבירה לינדה בראבו, מתווכת מכס. "מדובר במשלוחים עצומים למפעלים להרכבה."
2. איך המוצר מסווג לפי רשויות המכס?
סיווג המוצר קריטי להצלחת האסטרטגיה. למשל, נעל עם סוליית גומי עשויה להיות ממוסה אחרת מנעל עם סוליית עור, והדבר עשוי לשנות את כדאיות המהלך. חברות חייבות לבחון אם החיסכון מצדיק את הסיבוכים שעלולים להיווצר. "האם המיץ שווה את הסחיטה?" שואלת מגי ברנט, מנכ"לית LVK Logistics, ומסבירה כי המורכבות מביאה רבים לוותר על האסטרטגיה.
3. מה תמהיל המגוון והמלאי?
שילוחנים צריכים להתחשב בתמהיל המלאי, בספקים ובערוצי המכירה שלהם. מותג שמוכר הן ישירות לצרכן והן לחנויות קמעונאיות גדולות, עשוי להזדקק למערכי לוגיסטיקה אחרים. אם חצי מהמוצרים נמכר לרשתות כגון Walmart, ייתכן שנחוצים משלוחים גדולים בקונטיינרים. פיצול משלוחים עשוי להיות חיסרון במקרה כזה. לדברי ברנט, "מי שמנסה לנצל את חוק De Minimis אך נזקק לפיצול משלוחים מסיבי, זה כנראה לא מתאים."
4. איפה הלקוח נמצא?
מיקום הלקוחות משפיע על הבחירה באסטרטגיית De Minimis. משלוח מקנדה עשוי להיות אידיאלי ללקוחות בצפון אמריקה, ואילו משלוח ממקסיקו מתאים בעיקר להוזלת עלויות בלי לשרת את השוק המקומי. חברות המעוניינות לשווק בחוף המערבי של ארה"ב עשויות לבחור בנמלים כגון ונקובר או טיחואנה. לעומת זאת לקוחות במזרח ארה"ב עשויים להעדיף משלוחים באמצעות מטען אווירי שנוחת בטורונטו.
לדברי סטיב גיבנס מ-ShipWare, חברות מסוימות משתמשות במטוסי נוסעים להעברת משלוחים מהחוף המערבי למזרח, במיוחד כאשר המשלוחים קלים ומהירים.
אסטרטגיית De Minimis עשויה להיות כלי אפקטיבי לחיסכון לחברות מסוימות, אך מצריכה בחינה מעמיקה של גודל ההזמנה, סיווג המוצר, ניהול המלאי ומיקום הלקוח. השאלות לעיל יאפשרו לקמעונאים להחליט אם המהלך משתלם או מורכב מדי.