מגה לוגיסטיקה
ניוזלטר מגה לוגיסטיקה
מגה לוגיסטיקה 252
לעמוד קודם

מלגזות ליתיום משולבות משפרות פעילות לוגיסטית

27/02/2025
זמן קריאה: 2.5 דק'

בעבר נראה שמלגזה חשמלית לעולם לא תוכל להחליף דגם המונע במנוע בעירה פנימית (IC), אך כיום המציאות אחרת לחלוטין. אמנם מלגזות חשמליות קיימות כבר עשרות שנים, במיוחד אלו המונעות באמצעות סוללות עופרת-חומצה, אך שיפורים ניכרים בטכנולוגיות של המנועים, הסוללות וטעינת החשמל, הפכו אותן לבחירה מועדפת על פני דגמים מסורתיים.

הכניסה של טכנולוגיית סוללות ליתיום לשוק התעשייתי סייעה להתגבר על החסמים שהקשו על ארגונים לעבור לחשמל. המשמעות של שינוי זה גדולה יותר מאי פעם, שכן עסקים המשתמשים במלגזות נדרשים למקסם כל שקל שהם מוציאים ולהשיג את מרב התפוקה האפשרית תוך עמידה ברגולציות הולכות ומחמירות שנועדו לצמצם ואף להוציא משימוש כלי רכב תעשייתיים המונעים בדלק פוסילי.

האיזון בין עמידה ברגולציות לבין שמירה על רווחיות תפעולית הוא אתגר מורכב, אך החדשות הטובות הן שקיים פתרון. מגבלות הסוללות הישנות מסוג עופרת-חומצה כבר אינן מכשול של ממש, ומעבר לצי מלגזות חשמליות המותאמות מראש לטכנולוגיית ליתיום מאפשר לעסקים לשפר ביצועים, להפחית עלויות ולהיערך טוב יותר לעתיד.

סוללות ליתיום-יון התקדמו מאוד בשנים האחרונות. הן מחזיקות מעמד זמן רב יותר, נטענות מהר יותר וכמעט אינן מצריכות תחזוקה. מלגזות חשמליות חדשות עוברות כעת תכנון ועיצוב הכולל את סוללת הליתיום כחלק בלתי נפרד מהמערכת, בניגוד לעיצובים הישנים שבהם סוללות עופרת-חומצה הוכנסו כיחידה חיצונית לתוך המלגזה.

מלגזות משולבות סוללות ליתיום, כמו אלו של חברת Big Joe, תורמות לחוויית עבודה משופרת בזכות תכנון המותאם מראש לטכנולוגיה החדשה. המבנה המשולב מאפשר ליצור מרחב עבודה נוח יותר למפעילים, משפר את יכולות התמרון, משפר את יכולות ההרמה ותורם ליציבות המלגזה. מכיוון שסוללות ליתיום נטענות מהר ואפשר לטעון אותן לעיתים קרובות, מספיק להשתמש בסוללה אחת לכל מלגזה. הדבר מפחית עלויות ומגדיל את הפרודוקטיביות.

 

 

מלגזות חשמליות אלה כוללות מטענים מובנים שיכולים לפעול על מתח חד-פזי בעבור יישומים קלים יותר או להתחבר למטענים תלת-פזיים בעבור שימושים אינטנסיביים המצריכים טעינה מהירה בזמן הפסקות קצרות או בעת חילופי משמרות. בזכות זה המלגזות מצריכות פחות השבתות לפעולות תחזוקה, והעלויות הכוללות פוחתות ב-50% בערך לעומת דגמי בעירה פנימית.

השימוש במלגזות משולבות ליתיום תורם לא רק לפרודוקטיביות אלא גם לרווחת העובדים. מלגזות אלו אינן מצריכות החלפת סוללות באופן קבוע, לא צריך לטפל בנוזלי חומצה מסוכנים ואין פליטות מזיקות במהלך השימוש או הטעינה. בהשוואה למלגזות דיזל או גז, מדובר בשיפור ניכר בתנאי העבודה של העובדים.

יתרון נוסף הוא צמצום הצורך בתשתיות נלוות. מערכות אוורור מיוחדות, תחנות תדלוק ושטחים ייעודיים להחלפת סוללות, נעשים מיותרים, והדבר משחרר מקום יקר במפעלי תעשייה ובמחסנים.

בחירה במלגזות חשמליות אינה רק החלטה כלכלית אלא גם צעד לקראת עמידה בתקנות עתידיות. חברות שמקדימות לאמץ טכנולוגיות נקיות יותר מפחיתות את הסיכון לקנסות ועונשים, ובד בבד מציבות את עצמן בעמדה טובה יותר לקראת דרישות רגולטוריות חדשות.

דוגמה לכך קיימת בקליפורניה, שאימצה לאחרונה תקנה מחייבת להחלפה הדרגתית של מלגזות בעירה פנימית בכלי רכב חשמליים. חוקים דומים עשויים להיכנס לתוקף במדינות נוספות בארה"ב ובעולם. גם אם לוחות הזמנים לאכיפה ישתנו בין האזורים, ברור כי העתיד של כלי הרכב התעשייתיים יהיה נקי יותר.

טכנולוגיית סוללות הליתיום נמצאת כיום בשיא בשלותה, והחשיבות שלה רק תלך ותגדל בעתיד. כלי רכב אוטונומיים, למשל, לא יפעלו על מנועי בעירה פנימית. בעבור מחסנים ומפעלים שמתכננים להטמיע אוטומציה, מעבר מוקדם לחשמול הצי הוא צעד מקדים חיוני.

מלגזות חשמליות משולבות ליתיום, המתאפיינות בעלייה בפרודוקטיביות ובעלות בעלות נמוכה יותר, הן הבחירה ההגיונית לעסקים כיום. הטכנולוגיה זמינה, מוכחת בשטח ומשפרת את סביבת העבודה, תוך מזעור סיכונים בטיחותיים ורגולטוריים. חברת Big Joe שברה את החסמים בדרך לחשמול התעשייה, ועסקים שינצלו את ההזדמנות כבר היום ייהנו מיתרונות ממשיים הן בטווח הקצר והן בעתיד.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן