מגה מבנים
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

הוכרזו הזוכים בתחרות 'בטון בחיים 2025/26'

03/05/2026
זמן קריאה: 1.5 דק'

תמונות עוצמתיות ומרשימות מרחבי העולם נבחרו כזוכות בתחרות הצילום העולמית "בטון בחיים" 2025/2026, המציגות את התפקיד החיוני שממלא בטון בחיי היומיום, בתשתיות, בערים ובעיצוב.

התחרות השנתית, המנוהלת על ידי Global Cement and Concrete Association (GCCA), קיבלה יותר מ-20,000 הצעות מצלמים מקצועיים וחובבים, כמו גם ממשתמשי סמארטפונים, מכל יבשת. התחרות מדגישה כיצד בטון תומך בחיים המודרניים ובמקביל מציע רגעים של יופי, יצירתיות וחיבור אנושי.

תומאס גילו, מנכ"ל GCCA, אמר: "התמונות המרהיבות שהוגשו השנה מראות את ההשפעה החיובית של בטון על חייהם של אנשים בכל רחבי העולם - לפעמים פרקטית, לפעמים כמעט נסתרת, ולפעמים יפה מאוד."

תמונת השנה "בטון בחיים" 2025/26, שזכתה בפרס הגדול בסך 10,000 דולר אמריקאי, הוענק לסלברט פאלאגנס עבור "עמודים מעבר לים", שצולם בסבו סיטי, הפיליפינים. התמונה לוכדת צמחי חוף ירוקים בקדמת התמונה, בעוד כביש המהיר סבו-קורדובה לינק, הגשר הארוך ביותר בפיליפינים, נמתח על פני האופק, ויוצר ניגוד בולט בין טבע להנדסה.

סלברט פאלאגנס אמר: "אני מרגיש כבוד עמוק ואסיר תודה על הזכייה בתחרות השנה. מה שנתן לי השראה היה הניגוד שראיתי ברגע אחד - החוזק והקביעות של הבטון המתנשא מעל, והחוזק השקט של הטבע הצומח למטה. במסגרת זו, לא ראיתי קונפליקט, אלא דו-קיום, שבו הנדסה וטבע חולקים את אותו מרחב."

שופט התחרות, כריס ג'ורג', מנהל תוכן ב-Digital Camera World אמר: "איזו תמונה מבריקה עם צבעים נהדרים, תוך שימוש בעומק השדה העצום הזמין עם סמארטפון כדי להבטיח שהצמחים בחזית יהיו חדים כמו מבנה הגשר."

בנוסף לזוכה הכללי, הוכרזו גם ארבעה זוכים נוספים בקטגוריות, שכל אחד מהם קיבל פרס של 2,500 דולר. ראלף אמרסון דה פראלטה זכה בפרס הזוכה בקטגוריית בטון עירוני, על תמונתו שכותרתה "עולה דובאי". תמונה של מנהרת הרכבת MRT בג'קרטה בשם "חיבור נסתר" מאת רפלי רינלדי זכתה בקטגוריית תשתיות בטון. נאיטאו לי זכה בקטגוריית בטון בחיי היומיום עבור "מטיילים בזמן ובמרחב" בחרבין, סין. בקטגוריית היופי והעיצוב זכה מרסל ואן בלקן על תמונתו "משולשים" שהתרחשה באנטוורפן, בלגיה.

בפרס הצבעת העם, שנבחר על ידי הציבור בסך 5,000 דולר, זכתה אונג צ'אן ת'אר על "קצב על בטון" המתרחש בהאנוי, וייטנאם.

תומאס גילו הוסיף: "בטון מספק את התשתיות החיוניות שלנו, כגון גשרים, מסילות ברזל וכבישים המחברים אותנו, כמו גם את הבתים, המשרדים ובתי הספר שאנו מסתמכים עליהם מדי יום. תחרות זו נותנת לאנשים הזדמנות להראות עד כמה בטון חשוב להם."

 

לצפייה בגלריה המקוונת: Concrete in Life 2025/26 - Global Photography Competition: GCCA

 

Concrete Beauty and Design Winner Marcel Van Balken Triangles Antwerp Belgium

Concrete in Daily Life Winner Naitao Li Time and Space Travelers Harbin China

Concrete in Life Overall Winner Celbert Palaganas Pillars Across the Sea Cebu City Philippines

Concrete Infrastructure Winner Rafly Rinaldy Hidden Connection Jakarta Indonesia

People_s Vote Winner Aung Chan Thar Rhythmn on Concrete Hanoi Vietnam

Urban Concrete Winner Ralph Emerson De Peralta_Dubai Rising Dubai UAE

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן