אספקת אנרגיית חום של תיגי לבית מלון באזור ירושלים
חברת תיגי דיווחה על המשך החדרת פתרונותיה לשוק המלונאות בישראל. החברה תספק לבית מלון באזור ירושלים מערכת הכוללת הפקת אנרגיה לחימום מים באמצעות משאבות חום, אגירה ובקרה חכמה עם שירותי ענן תמורת 1.3 מיליון ש"ח.
ההזמנה התקבלה מחברה קבלנית לאספקת המערכת, והתמורה בגינה תשולם בשלוש פעימות: 30% מהתמורה ישולמו עם ההזמנה, 50% מהתמורה ישולמו עם אספקת הציוד על ידי החברה, והיתרה - בגמר ההתקנה. המערכת תסופק במשך שישה חודשים.
הזמנה זו מצטרפת להזמנה שקיבלה החברה בחודש יולי 2024 לאספקת מערכת לבית מלון בשדרות רוטשילד בתל אביב בתמורה ל-1.7 מיליון ש"ח.
תיגי מיישמת זה כשנה תוכניות להרחבת השימוש בפתרונותיה לאספקת אנרגיית חום לשימושים תעשייתיים ומסחריים. ב-2024 חתמה החברה על הסכמים אסטרטגיים כדי להרחיב מאוד את פעילותה בשווקי יעד מרכזיים באירופה ובאסיה, ובמסגרתם חתמה עם חברת EREN הבינלאומית על הסכם שיאפשר מימון בהיקף של עשרות מיליוני יורו של פרויקטים משותפים. כמו כן רכשה את חברת סוליד האוסטרית אשר יזמה וביצעה פרויקטים בהיקפים גדולים ברחבי העולם בתחומים חום תעשייתי וחימום אזורי (district heating) באנרגיה מתחדשת.
תיגי סיפקה בשנים האחרונות פתרונות חום באמצעות התקנת מערכות באתרים של עשרות לקוחות, מרביתם בשוק המקומי, ובחודשים האחרונים מקדמת חדירה לשווקים נוספים בעולם ומודל עסקי חדש של מכירת אנרגיה תרמית (Heat as a Service) המייצר יתרונות כלכליים ללקוחות ולחברה.
צביקה קליר, מנכ"ל תיגי: "המערכות של תיגי זוכות לאמון גובר מצד לקוחות תעשייתיים ומסחרים גדולים שמגלים עניין בתחום פתרונות אנרגיית החום ורואים בפתרון שלנו אמצעי להוזלת עלויות והפחתת פליטות פחמן. שוק המלונאות, וכן שוקי יעד רבים נוספים, עשויים למצוא עניין בטכנולוגיה המתקדמת שלנו להתייעלות אנרגטית. אנו מתכוונים למנף את הצעדים האסטרטגיים שביצענו בחודשים האחרונים כדי להמשיך להגדיל את בסיס הלקוחות."