היכן יעבדו תושבי חמשת היישובים החדשים שצפויים לקום בנגב?
המועצה הארצית אישרה את התוכנית להקמת חבל התיישבות חדש לאורך כביש 25 בין באר שבע לדימונה. התוכנית כוללת חמישה יישובים שצפויים לקלוט אלפי תושבים חדשים בנגב.
החלטת המועצה הארצית לאשרר את המלצת הולנת"ע להקמת הישובים החדשים בנגב צפויה לעבור עוד דרך משמעותית עד שיתחילו העבודות על הקרקע, אבל פתרונות התעסוקה לתושבים העתידיים כבר יוצאים לדרך. הקמת היישוב הייחודי "נווה תמרים" שכבר אושרה בשתי החלטות ממשלה, כוללת את פארק התעסוקה הגדול ביותר באזור על שטח של למעלה ממאה דונם לשטחי תעשייה מתקדמת, שירותים ומסחר ויספק מקומות עבודה איכותיים לתושבי האזור.
נכון להיום, המדינה מקימה יישובים קטנים שיהיו תלויים בשירותי תעסוקה, חינוך, תרבות ושירותים נוספים שיהיו קיימים במרחב. דבר שהופך את "נווה תמרים" לאבן דרך אסטרטגית להצלחת היוזמות הממשלתיות להבאת תושבים ליישובים החדשים. תהליך הקמת היישוב נווה תמרים בו מתוכננות 4,500 יחידות דיור ופארק התעסוקה שמוערך ב-70,000 מ"ר לתעסוקה ומשרדים ו-15,000 מ"ר למסחר, נמצא בתהליך אישור תב"ע שצפוי להסתיים בתוך שנה ולצאת לדרך עוד לפני הקמת היישובים החדשים.
עם הפקדת התב"ע, צפוי לצאת היזם - חברת "סטורה", לשלב השיווק במטרה לעצב פארק תעסוקה חדשני וקרוב לבית לכלל האוכלוסיות באזור ובעיקר יאפשר משיכת אוכלוסיות חזקות להתגורר ביישובים הקיימים ובחדשים. בשל גודלם ותכנונם הייחודי, היישוב "נווה תמרים" ופארק התעסוקה המתוכנן בו, צפויים להוות עוגן כלכלי קריטי הן ליישוב נווה תמרים היוקרתי והן ליישובים החדשים בשל לתעסוקה איכותית, לשירותי חינוך מתקדמים, פנאי ושירותים שיאפשרו משיכת תושבים. ב"סוטרה" מציינים כי "פיתוח הנגב אינו רק אתגר - הוא שליחות. אנחנו מאמינים, כמו בן-גוריון, ש'הנגב הוא המבחן האמיתי של העם בישראל'. זה המקום לבנות עתיד עם ערך, קהילה, חדשנות וחזון".
ראש מועצה אזורית רמת הנגב, ערן דורון: "בזמן שהיישובים החדשים יוצאים לדרך, תוכנית המתאר של נווה תמרים נמצאת כבר בשלב מתקדם וצפויה לקבל אישור סופי בשנה הקרובה. לכן, פארק התעסוקה בנווה תמרים יהיה ככל הנראה הראשון שיספק פתרונות תעסוקה איכותיים ומתקדמים לתושבים החדשים שיגיעו לאזור".
ההחלטה להקים פארק תעסוקה כה משמעותי בנגב מבוססת על ההבנה שחברות בינלאומיות ומובילות, כמו ענקית השבבים אנבידיה, כבר הוכיחו כי אינן חוששות להקים מרכזי פיתוח ומטה גם באזורי פריפריה. פארק התעסוקה בנווה תמרים יהווה עוגן כלכלי מרכזי, וימשוך חברות אלו לנגב, תוך יצירת מקומות עבודה רבים ומגוונים לטובת כלל תושבי האזור.
פארק התעסוקה שצפוי לקום בנווה תמרים הדמייה: פרטי