יציקת שביל טיילות בתעלת הירדן המזרחית
בצל המלחמה והירי הבלתי פוסק של חיזבאללה, צוותי רשות ניקוז ונחלים כינרת ממשיכים לבצע עבודות שטח ברחבי הגליל העליון והגולן להשלמת פרויקטים סביבתיים לטובת הקהילות באזור והמטיילים כהכנה ל"יום שאחרי".
במסגרת פרויקט לשיקום ופיתוח של תעלת הירדן המזרחית נקלע צוות רשות ניקוז ונחלים כינרת למטח כבד של 55 רקטות, שנורה אל מרכז עמק החולה בזמן שעבד סמוך לגשר הפקק, להשלמת יציקת שביל טיילות מונגש. השביל ברוחב שני מטרים ומיועד להולכי רגל ורוכבי אופניים.
גיא קולר, פקח רשות ניקוז ונחלים כינרת שנמנה עם הצוות, תיאר כי בשעת בוקר מוקדמת, בעיצומן של עבודות יציקה, התקבלו התרעות על ירי רקטות באפליקציית פיקוד העורף, ועקב כך נעצרו העבודות מייד כדי לתפוס מחסה מתחת לגשר ברזל סמוך. הגשר משמש את הצבא לחציית התעלה במצבי חירום. למרות היירוטים הרבים מעל האתר והנפילות במרחב, העובדים שמרו על קור רוח, וכעבור 20 דקות, כשהמצב נרגע, חידשו את הפעילות והשלימו את כל העבודות שהיו מתוכננות.
יציקת שביל הטיילות להנגשת מקטע באורך חצי ק"מ, מדרום לגשר החמישה ביסוד המעלה ועד לגשר הפקק, היא חלק מפרויקט ענק לשיקום ופיתוח של 12 ק"מ לאורכה של תעלת הירדן המזרחית, כפארק מנוהל משותף מגשר הפקק ועד חניון גשר להבות, בהשקעה כוללת של 100 מיליון שקלים. הפרויקט במימון של קרן קימת לישראל, המשרד להגנת הסביבה, משרד החקלאות, רשות ניקוז ונחלים כינרת, בשיתוף מועצה אזורית הגליל העליון, רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) הקרן לשטחים פתוחים, מינהלת הנחלים, חמ"ת (חברה ממשלתית לתיירות) והמושבה יסוד המעלה.
הפרויקט נועד להרחבת אזורי הפנאי והנופש באזור התעלה המזרחית, תוך שמירה על ערכי הנוף, הטבע ושטחי החקלאות הסמוכים באמצעות שיקום מבני של התעלה ויצירת מופע של נחל טבעי באמצעות פיתול האפיק, וכן שבירת הקווים הישרים המאפיינים את התעלה שנבנתה בשנות ה-50 והנגשת הטיילת ואזור הגדה למטיילים. כל זאת נעשה גם בשל הביקוש העולה והגידול הדמוגרפי, תוך הפרדה ככל האפשר בין הנופשים לחקלאים בעמק החולה.
שיקום ופיתוח של תעלת הירדן המזרחית. צילום: אבי אריש רחף, צילום פרויקטים מהאוויר
עבודות יציקה של רשות ניקוז ונחלים כינרת בתעלה המזרחית. צילום: גיא קולר, רשות ניקוז ונחלים כינרת