מגה מבנים
כתבות
מגה משפט מבנים
לעמוד קודם

גזל סוד מסחרי

09/08/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת בסט וורק ניהול פרויקטים העוסקת בניהול פרויקטים, הגישה לבימ"ש השלום בכ"ס תביעה על סך 611,000 ש"ח ובקשה לצו מניעה זמני נגד ערן בן יהודה, הבעלים של חברת בן יהודה ערן ניהול פרויקטים מפ"ת ולשעבר קבלן משנה שלה. זאת בטענה לגזל סוד מסחרי והפרת חובת תום הלב.

לדברי התובעת, היא פתחה את שעריה בפני בן יהודה כקבלן משנה שלה מחודש דצמבר 2018, ותפקידו היה להגיע עם צוות מטעמה לאתרי בנייה ולהקים פרויקטים של בנייה ופיתוח בהתאם לדרישות המזמינים. התובעת לימדה את בן יהודה את כל רזי המקצוע, ובשל האמון שנתנה בו חשפה בפניו את סודותיה המסחריים הכמוסים ביותר.

לאחר כארבע שנות התקשרות עימה, הפסיק בן יהודה לפתע לעסוק כקבלן משנה אצלה, לא לפני שנטל את סודותיה המסחריים, בין השאר רשימת לקוחות, ופתח חברה מתחרה בשם בן יהודה ערן ניהול פרויקטים.

לדברי התובעת, בשמה של החברה האמורה פונה בן יהודה ללקוחותיה, בהם הלקוח הגדול ביותר שלה, חברת וולט שבעבורה הקימה עשרה סניפים ברחבי המדינה באחריותו של בן יהודה, ומציע שירותים זהים לשירותיה כמתחרה שלה. זאת ככל הנראה במחירים נמוכים מהסכומים שאותם גבתה או מכל סיבה אחרת שנתנה לו יתרון על פניה.

בפנייה לבית המשפט נאמר, כי לא יעלה על הדעת כי הנתבע, שהועסק במשך כארבע שנים אצל התובעת ונחשף לרזי המקצוע שלה, הכיר את רשימת לקוחותיה, הספקים וכל מידע עסקי אחר, והיא נתנה בו את כל אמונה, ישתמש מאחורי גבה, בחוסר תום לב, במידע סודי זה, במסגרת חברה מתחרה שפתח, ויפגע בה הן כלכלית והן תדמיתית.

אשר על כן מתבקש בית המשפט לחייב את הנתבע לפצות את התובעת בגין התנהלותו והפסדיה הכספיים כפועל יוצא מכך, ולאסור עליו בצו מניעה זמני להשתמש במידע ובסודות המסחריים שלה.

בתגובה לבקשה לצו מניעה זמני טען בן יהודה, שהוא עוסק שנים בענף הבנייה והשיפוצים, וכי אין בבקשה ולו טענה אחת מבוססת עובדתית או משפטית. כן טען, כי הבקשה היא ניסיון נפסד לעשיית שימוש לרעה בהליכי משפט כדי להביא למקסום עסקיה של המבקשת, והבקשה דורשת הלכה למעשה לפגוע פגיעה אנושה בחופש העיסוק שלו ולהסב לו נזק ממוני גדול.

 

 

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן