שריפה בקומה גרמה נזקים ברכוש המשותף
חברת הביטוח איי אי ג'י הגישה לבימ"ש השלום ברחובות שתי תביעות שיבוב בסך כולל של 1.8 מיליון ש"ח, האחת בסך מיליון ש"ח נגד החברה הקבלנית בריגה עיר ימים יזום ופיתוח מנתניה, והשנייה בסך 810,000 ש"ח נגד המועצה המקומית גני תקווה.
בכתב התביעה נגד בריגה עיר ימים יזום ופיתוח נאמר, כי איי אי ג'י ביטחה בניין שנבנה על ידי הנתבעת ברחוב אהוד מנור 7 בנתניה. באחד הימים במחצית חודש מאי 2020 פרצה שריפה מקומית בקומה ה-33 בבניין, שעודנה בשליטת הנתבעת, ובעקבות השריפה פרצו מתזי כיבוי האש וגרמו נזקים כבדים לרכוש המשותף. לטענת איי אי ג'י, הנתבעת התרשלה בתפיסת קומה מס' 33 בבניין ונהגה בזלזול או ברשלנות אשר גרמו להצפה ולנזקיה.
בכתב התביעה שהוגש נגד המועצה המקומית גני תקוה נאמר, כי איי אי ג'י ביטחה את חברת צ.מ.ח המרמן. באחד הימים בראשית חודש ינואר 2020 אירעה הצפה בחניון תת-קרקעי בפרויקט בנייה של החברה בגני תקוה. בעקבות זאת נגרמו נזקים כבדים לחניון ולתכולתו. מבירורים של איי אי ג'י עולה, כי ההצפה נגרמה ממערכות המים ו/או הניקוז הנמצאות באחריות המועצה המקומית, אשר לא נבנו ו/או לא פעלו כראוי.
לדברי איי אי ג'י, המועצה המקומית גני תקוה התרשלה באי התקנה של מערכת ניקוז ו/או לא התקינה כנדרש מערכות מים ו/או ניקוז מספקות.
בכתבי התביעה נאמר, כי איי אי ג'י שלחה מומחים אשר ביררו את היקף החבות והנזק על פי הפוליסות בגין האירועים האלו ובהתאם לממצאי המומחים שילמה איי אי ג'י למבוטחיה תגמולי ביטוח. משעשתה כן קמה זכותה לבוא בתביעת שיבוב כלפי הנתבעות האחראיות לנזקים שאותם שילמה על פי זכות התחלוף המוקנית לה מכוח סעיף 62 לחוק חוזה הביטוח.