לפרויקט לא סופקו שירותי חשמל
חברת הבנייה סיטי פרויקטים, שבבעלותה פרויקט מגורים ברחוב צה"ל 4 בבת ים, הגישה תביעה נגד חברת החשמל למתן צו עשה ופיצוי כספי בסך 2.5 מיליון ש"ח. בתביעה שהוגשה לבית המשפט השלום בבת ים נאמר, כי התובעת הזמינה מחברת החשמל לפני כ-5 שנים שירותי חשמל שכללו בין השאר הטמנת כבלי חשמל בפרויקט תמ"א ברחוב צה"ל 4 בעיר, ושילמה את מלוא התמורה בעבור השירותים האלו.
לדברי התובעת, היא אוחזת בידיה בהיתר בנייה סופי להקמת הפרויקט ובהיתר לתחילת העבודות בפרויקט ההתחדשות העירונית האמור. כחלק מהתנאים לביצוע עבודות הבנייה, היא התבקשה על ידי חברת החשמל לבצע הטמנה של כבלי החשמל בפרויקט. לפי החוק, עבודות חשמל מסוג זה נעשות אך ורק על ידי חברת החשמל.
ואולם על אף שהזמינה את העבודות האלו מחברת החשמל ואוחזת בהיתרים לביצוע העבודות בפרויקט יותר משנה, היא לא קיבלה כל תמורה בגין העבודות שרכשה כדין, ואשר אי ביצוען תוך תירוצים בירוקרטיים פנימיים שאינם קשורים אליה או נמצאים בשליטתה, מונע ממנה להתחיל לעבוד בפרויקט האמור.
הדבר מסב לה לטענתה נזקים עצומים כל יום שעובר בגין ההוצאות האדירות הנובעות מאי ביצוע העבודות, בהם תשלום של יותר משנה לחינם בעבור תאורת רחוב זמנית ברחובות הפרויקט.
התובעת מציינת, כי עיכוב תחילת הביצוע של הפרויקט חושף אותה לתביעות מול צדדים שלישיים, בכלל זה דיירי הפרויקט ורוכשי הפרויקט, והכול נובע מאי ביצוע העבודות על ידי חברת החשמל.
אשר על כן בית המשפט מתבקש להורות בצו עשה לחברת החשמל לבצע את העבודות האלו ולפצות את התובעת בגין הנזקים שנגרמו לה מהשיהוי הבלתי סביר במתן השירות שרכשה כדין.