מגה מבנים
ניוזלטר מגה מבנים
מגה מבנים גיליון 82
לעמוד קודם

העבודות הושלמו לאחר שנתיים במקום כמה חודשים

20/03/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת הבנייה ע.פ כוכב חמש נתבעת בבית המשפט המחוזי בת"א לשלם 26.4 מיליון ש"ח לשירותי בריאות כללית. החברה ביצעה בעבור הכללית עבודות במטבח ובמחסן הלוגיסטי שבבית החולים קפלן ברחובות.

לטענת הכללית, העבודות החלו בחודש יולי 2021 והיו אמורות להסתיים לכל המאוחר בחודש פברואר אשתקד. ואולם הלכה למעשה העבודות שאותן הייתה אמורה החברה לסיים בתוך חודשים אחדים, הושלמו רק כעבור כשנתיים. יציקות שלד שהיו אמורות להסתיים בתוך 14 חודשים, לא החלו לאחר 17 חודשים, וקיר אקוסטי שהיה אמור להיבנות בתוך שלושה חודשים, הושלם לאחר 18 חודשים.

בתביעה נאמר, כי הנתבעת סולקה על ידי הכללית מן העבודות בחודש מאי 2024 לאחר שהשלימה עד אז רק 30% מהעבודות, וגם זאת לאחר התראות חוזרות ונשנות ושני שימועים שנערכו לה בשל אוזלת ידה.

עוד נטען בכתב התביעה, כי העבודות עצמן בוצעו באופן לקוי ולא מקצועי, עד כדי סיכון חיים של ממש במקרים מסוימים וגרימת נזקים לכללית, אשר את חלקם יתאפשר לגלות רק לאחר השלמת הפרויקט על ידי קבלן חלופי.

לדברי הכללית, דומה שלא היה איש מקצוע ראוי אחד שדרוש לפרויקט שעלה בידי הקבלן לגייס ולתפעל ברמה סבירה, ואם לא די בכך, הקבלן גם לא העביר לוח זמנים בתחילת הפרויקט. גם כאשר עשה כן בשלב מתקדם של הפרויקט ולאחר קיום ישיבות עם גורמים מטעם אנשי המקצוע והפיקוח של הכללית ומתן התראות רבות בעניין זה, לוח הזמנים לא היה ריאלי ולא תאם את כמות העובדים בפרויקט ואת קצב העבודה הנדרש.

לטענת הכללית, לאחר שנערכו לה שימועים ניסתה הנתבעת להלך עליה אימים, שלחה מכתבים מעורכי דין הכוללים טענות סרק, ואף ניסתה לאיים על גורמים אצל הכללית במסגרת השימועים האמורים כדי שאלו יבליגו על התנהלותה מתוך חשש אישי. החברה גם נקטה הליכים משפטיים נגד הכללית בניסיון למנוע את סילוקה מהפרויקט, אך הדבר לא עלה בידה הן בבית המשפט המחוזי והן בבית המשפט העליון.

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן