סיור קולינרי של תיירות קיבוץ אורטל
רמת הגולן ביססה את עצמה בשנים האחרונות כאחד היעדים הקולינריים המסקרנים בישראל, עם שפע של יקבים, מחלבות בוטיק, חוות חקלאיות ומיזמי מזון חדשניים. תיירות קיבוץ אורטל מחזירה את הסיור הקולינרי "מהגולן לשולחן" שהושק במרס האחרון וזכה להצלחה מסחררת. המשתתפים מוזמנים לטעום מהטעמים המקומיים הטריים ביותר, להכיר מקרוב את היצרנים והסיפורים שמאחורי המוצרים ולחוות יומיים מלאים של אוכל, טבע ואנשים באוויר הפסגות של הגולן.
את הסיור תוביל שיר בן מובחר, מומחית לשיווק קולינרי, יוצרת תוכן ומדריכת סיורי אוכל בגליל ובגולן. שיר פועלת לקידום הקולינריה האזורית, מלווה יצרנים מקומיים ומסייעת לעסקים קטנים להביא את סיפורם ויצירתם לקדמת הבמה.
החוויה הקולינרית משלבת לינה כפרית באירוח המחודש של קיבוץ אורטל, מוקפת נופי הגולן עוצרי הנשימה, לצד ארוחות מוקפדות המבוססות על חומרי גלם מקומיים. המשתתפים זוכים להשתתף במפגשים אינטימיים עם יצרנים, להכיר את סודות הייצור של מוצרי הבוטיק ולהיחשף למוקדי קולינריה מובילים שמספרים את סיפורו של הגולן.
בין תחנות הסיור (המקומות עשויים להשתנות לפי עונות השנה וזמינות העסקים):
- נישי וואסבי: החווה היחידה במזרח התיכון שמגדלת את צמח הווסאבי, בגובה 1,000 מטרים מעל פני הים, סמוך לקיבוץ מרום גולן. באמצעות טכנולוגיות בקרת אקלים מתקדמות, החווה נמנית עם עשר החוות היחידות בעולם שמגדלות ווסאבי מחוץ ליפן. בסיור ילמדו המשתתפים על תהליך הגידול המורכב, ייחשפו לטכניקות הייחודיות המאפשרות לצמח לגדול בתנאים אידיאליים ויזכו לטעימה מכל חלקיו של הצמח, מהריזום ועד הפרח.
- ליברו בית מלאכה ליין: בועז מזרחי אדם הוא אחד מתוך ארבעה ייננים העובדים יחדיו בחלל הקואופרטיב הצפוני ומייצרים יין בשיתוף פעולה. כל יצרני הקואופרטיב מלווים את תהליך הייצור מתחילתו ועד סופו, מגידול הגפן ועד הבקבוק. בסיור ילמדו המשתתפים על הדרך שבה נהפך בועז לוויניירון - יינן המגדל את הגפן שלו בעצמו, ייחשפו לתהליך הייצור הייחודי של היקב ויטעמו מהחביות, כולל הצצה ליין הרוזה החדש שיושק בחג הפסח.
- מרעה גולן: תשעה משקים התאגדו לקואופרטיב חקלאי המתמחה בגידול בקר וצאן במרעה חופשי. יש להם פרוטוקול גידול משותף וגישה זהה: לגדל את העדרים ברווחה, על בסיס תזונה טבעית, ללא אנטיביוטיקה מניעתית וזרזי גדילה. בסיור ילמדו המשתתפים על שיטת הגידול הייחודית של הקואופרטיב, ייחשפו לאתגרים של החקלאים המקומיים וישמעו על האלטרנטיבה הבריאה שהם מציעים לשוק הישראלי.
- מושיץ בית קלייה ואספרסו בר: דניאל ונעה מושיץ התחילו את פעילות בית הקלייה שלהם בדירה קטנה בירושלים, ובחרו לעבור לגליל העליון כדי להגשים את חלומם ולהביא תרבות קפה אל אצבע הגליל. בית הקלייה שממוקם בקיבוץ מחניים מכיל גם בית מאפה ומציע מגוון תערובות ופולי קפה חד־זניים. בביקור ילמדו המשתתפים על עולם הקפה, ייחשפו לתהליכי הקלייה הייחודיים ולבחירת התערובות, ויטעמו חליטות קפה מובחרות לצד מאפים טריים מתוצרת המקום.
סיור מהגולן לשולחן נולד מתוך רצון לחזק את הכלכלה המקומית ואת היצרנים הקטנים, אלה שמביאים לשולחן תוצרת איכותית, טבעית וייחודית. דרך המפגשים הישירים, הסיור יוצר גשר חי בין המשתתפים ליצרנים, מעודד צריכה מקומית ומחבר בין מסורת לחדשנות.
הסיור יתקיים במספר מועדים השנה. המועד הקרוב: 11-10 בספטמבר, ממש לפני החגים, הוא הזדמנות לפתוח את השנה עם טעמים חדשים במפגש בלתי נשכח עם האנשים והסיפורים של הגולן.
גרינלי. צילום: מיכל אבנד
מהגולן לשולחן. צילום: יולי לוביש