מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה
06/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'
חברת אחוה, יצרנית של טחינה וחלוה מהמובילות בישראל, מגישה מתכון למנה טעימה ויפיפייה, כמו במסעדות: כרובית מטוגנת על מצע טחינה ירוקה. פרחי הכרובית מצופים בפירורי לחם ומטוגנים קלות בשמן, מונחים על טחינה ירקרקה בטעם מסורתי ומקושטים בעגבנייה ופרוסות שקדים. המתכון קל להכנה, מתאים לארוחת צוהריים או כמנת ביניים או כתוספת.
מצרכים ל־4 מנות
- 1 כרוב בינוני
- 3 ביצים
- 2 כוסות פירורי לחם
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן לטיגון
לטחינה:
- 1/2 כוס טחינה מסורתית של אחוה
- 2 כפות מיץ לימון
- צרור פטרוזיליה קטן
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס מים
לקישוט:
- 1 עגבנייה קצוצה דק
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- חופן פרוסות שקדים
אופן ההכנה
- מפרידים את הכרובית לפרחים, מרתיחים מים בסיר וחולטים את פרחי הכרובית 3־4 דקות. מסננים.
- בקערה מערבבים ביצים עם מלח, ולצידה צלחת עם פירורי לחם. טובלים את פרחי הכרובית בביצה, ולאחר מכן מצפים אותם בפירורי לחם.
- מטגנים בשמן חם את פרחי הכרובית המצופים עד שהם זהובים. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר אפייה.
- מכינים את הטחינה: מכניסים לקערה טחינה, לימון, פטרוזיליה, מים ומלח, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
- מרכיבים את המנה: בצלחת הגשה מניחים טחינה ירוקה בנדיבות, ומסדרים מעליה את פרחי הכרובית המטוגנים.
- קוצצים עגבנייה, בצל סגול ופטרוזיליה, ומפזרים מעל פרחי הכרובית. מפזרים פרוסות שקדים לקישוט, ומגישים.
צילום: הדס ניצן
תגובות