מתכון ללזניית שוקולד מושחתת
חג השבועות ידוע בקינוחיו המושחתים. מותג ברילה מציע מתכון לקינוח גורמה חגיגי ומיוחד - לזניית שוקולד. המנה תגנוב את ההצגה של ארוחת החג.
צילום: רונן מנגן
חומרים
תבנית מלבנית 30x20
200 גרם שוקולד
250 גרם חמאה
3 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה 9%
2 כוסות חלב
4 כפות סוכר
1 חבילת דפי לזניה של ברילה
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
חופן אגוזים מקורמלים וקצוצים (קשיו מסוכר או שקדים מסוכרים)
הכנה
1. ממיסים חמאה ושוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
2. מוסיפים חלמונים אחד-אחד וטורפים היטב.
3. מוסיפים גבינה ומערבבים לקרם חלק.
4. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומבריק.
5. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
6. מביאים לרתיחה חלב וסוכר, מוסיפים כוס מים, ומבשלים את דפי הלזניה כ-5 דקות (בעדינות, תוך הפרדה בין הדפים).
7. מסננים ומתחילים מיד בבניית הלזניה: בתבנית מלבנית מסדרים שכבת דפי פסטה.
8. יוצקים שליש מכמות הקרם ומסדרים מעל שכבת לזניה נוספת.
9. יוצקים שליש נוסף מהקרם, וכך הלאה ליצירת שלוש שכבות.
10. מכינים את הציפוי: מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד ומשהים כשתי דקות. מערבבים לקרם חלק ומבריק ויוצקים מעל הלזניה.
11. מקררים היטב, חותכים למלבנים או ריבועים. לפני ההגשה מפזרים שכבה נדיבה של אגוזים מסוכרים ומגישים.