מגה מזון
מדורים
מגה מתכונים
מתכון לסילבסטר: פטריות ממולאות גבינות ועשבי תיבול
23/12/2025
זמן קריאה: 1 דק'
בערב הסילבסטר, כשכולם מחפשים מנות שמרגישות חגיגיות אבל לא כבדות, כאלה שאפשר לאכול בביס אחד לצד כוס יין או שמפניה, פטריות ממולאות הן הבחירה המושלמת. המנה מצליחה לשלב נוחות ואלגנטיות, ביתיות ונראות של אירוח מוקפד. המתכון נאפה בתנור עד שהן רכות ועסיסיות, עם ציפוי זהוב ועדין, ומתאימות לשולחן קוקטייל של ערב השנה החדשה.
המתכון נמסר ממותג הוסטס מבית היבואנית אינטרסן www.intersun.co.il
כמות: 25-20 פטריות ממולאות
זמן הכנה: כ־15 דקות
זמן אפייה: 20-15 דקות
מצרכים
- פטריות שמפיניון גדולות או בייבי פורטובלו
- 200גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- חצי כוס פרמזן מגוררת דק
- שן שום קטנה כתושה
- 2כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- מעט טימין או אורגנו טרי או מיובש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 3-2 כפות פירורי לחם דקים, לא חובה
- שמן זית לזילוף קל
הכנה
- מנקים את הפטריות בעדינות בעזרת נייר סופג ומסירים את הרגליים. את הרגליים קוצצים דק מאוד ושומרים בצד.
- בקערה מערבבים גבינת שמנת, פרמזן, שום, רגליים של הפטריות הקצוצות, עשבי תיבול, מלח ופלפל, עד קבלת תערובת אחידה וקרמית.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים עליה את כובעי הפטריות כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.
- ממלאים כל פטרייה בנדיבות מהמלית. אם רוצים מרקם פריך יותר, מפזרים מעל מעט פירורי לחם ומזלפים טיפה שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות 20-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות והמלית מזהיבה קלות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לפטריות להצטנן כמה דקות לפני ההגשה.
- מגישים חם או פושר, כחלק משולחן סילבסטר חגיגי, לצד כוס שמפניה, יין לבן או קוקטייל קליל. הפטריות מתאימות להגשה בעמידה, כמנת פתיחה או כנשנוש מרכזי בערב של אירוח אלגנטי ולא מתאמץ.
פטריות ממולאות גבינות ועשבי תיבול, באדיבות הוסטס
תגובות
