מתכון לפיצה דלת קלוריות על בסיס טונה
יום הפיצה החל ב-9 בפברואר, התחיל כיום חגיגי בארה"ב, ונהפך עם השנים לחג בינלאומי שנחגג בשמחה בקרב אוהבי הפיצה בכל העולם. לרגל יום הפיצה, מוגש מתכון פיצה להכנה בבית, בלי רגשות אשמה: פיצה אחרת, הרבה יותר בריאה ומופחתת קלוריות מפיצה רגילה.
שושה ביטון, בלוגרית של אוכל ואפייה, מציעה מתכון לפיצה חלבון בריאה, דלת קלוריות, על בסיס טונה ריו מרה וטורטייה דגנים של מאסטר שף, המתאימה לאוהבי הפיצה ושומרי הקלוריות. המתכון קל להכנה ויפה להגשה.
פיצה מופחתת קלוריות. צילום: שושה ביטון
מצרכים
טורטייה דגנים מאסטר שף
רוטב עגבניות מאסטר שף
2 קופסאות טונה ריו מרה
300 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת
קופסת בייבי מוצרלה
4 כפות בצל יבש מאסטר שף
ירקות: כרובית, בצל לבן, בצל סגול, 8 פטריות, 3 גמבות צבעוניות (למעשה אפשר כל ירק שאוהבים)
2 פלפל חריף
שום קונפי
עלי בזיליקום
פלפל שחור גרוס
מלח גס
הכנה
להכניס את הירקות לתנור עם שמן זית + מלח פלפל.
למרוח על הטורטייה רוטב עגבניות, לפזר בצל יבש, מלח, פלפל ופלפלים קלויים, ולפזר מעט גבינה צהובה.
להניח טורטייה נוספת, למרוח רוטב עגבניות, לפזר בצל יבש, מלח ופלפל, והפעם שמים בצל ופטריות. לפזר גבינה צהובה.
להניח טורטייה נוספת מעל, למרוח רוטב עגבניות ולהוסיף בצל יבש, מלח, פלפל וכרובית. לפזר מעל גבינה צהובה.
להניח טורטייה אחרונה, רוטב עגבניות, בצל יבש, מלח ופלפל שחור, ולפזר גבינה צהובה על כל הטורטייה.
את הטונה לפזר מעל הגבינה, וכך גם את כדורי המוצרלה, פלפל חריף, שום קונפי, בצל יבש ועלי בזיליקום. להזליף מעל הכול שמן זית, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-30-25 דקות או עד שהגבינה זהובה.