RTX תמכור את יחידת הסייבר
RTX, חברת אבטחה שעד חודש יוני האחרון הייתה ידועה בשם ריית'יון (Raytheon) ושינתה את שמה, החליטה למכור את יחידת אבטחת הסייבר שלה תמורת מיליארד דולרים לקונה שזהותו לא נחשפה. דבר המכירה פורסם בד בבד עם פרסום דוח ההכנסות של החברה לרבע השלישי של שנת 2023. מנכ"ל RTX בפועל, גרג הייז (Greg Hayes), אמר בפגישה עם משקיעים, כי מכירת היחידה עם מסירת מניות נוספות של החברה תכניס ל-RTX כשלושה מיליארד דולרים בשנה הבאה.
כל מה שידוע עד כה על הצד הרוכש הוא שככל הנראה מדובר בקרן השקעות אלמונית. אף גורם מטעם RTX לא הסכים לחשוף את זהותו של הקונה. לפי מקורות תקשורתיים נוספים, הקונה המסתורי הוא חברת בלקסטון (Blackstone). גורמים רשמיים בבלקסטון לא סיפקו תגובה רשמית לתקשורת.
העברת מחלקת הסייבר ומכירת המניות הן חלק משינויים ארגוניים שחברת RTX עוברת בשנה האחרונה. החברה המחודשת הקימה שמונה יחידות עסקיות אסטרטגיות שמספקות שירותים בתחומים אבטחת סייבר ומערכות ביון.