למבורגיני מבטלת דגם היברידי
למבורגיני נסוגה רשמית מתוכניותיה לייצר רכבים חשמליים. המנכ"ל, סטפן וינקלמן (Stephan Winckelmann), אישר את ביטול דגם לנזדור (Lanzadore) בטרם הופעת הבכורה המתוכננת שלו ב־2028 לטובת התמקדות ברכבים היברידיים נטענים. מנכ"ל למבורגיני אמר בראיון לעיתון טיימס, כי פיתוח כלי רכב חשמליים מבוססי סוללה (BEV) עלול להיהפך להשקעה יקרה שאינה בת־קיימה מבחינה עסקית.
במקום לנזדור, למבורגיני תציג דגם היברידי נטען. משמעות הדבר היא שעם שאר הדגמים המתוכננים, כל היצע הרכבים של החברה הבת האיטלקית של תאגיד אודי (Audi) יורכב עד שנת 2030 מרכבים היברידיים בלבד. לדברי המנכ"ל, למבורגיני תמשיך לספק מנועי בעירה פנימית "ככל שזה יהיה אפשרי."
ביטול הדגם ההיברידי אינו נובע אך ורק מריכוך תקנות פליטת פחמן דו־חמצני במסגרת חבילת כללי הרכב וחוקי הרכב של הנציבות האירופית - הצעה שעשויה לאפשר מכירה מוגבלת של רכבי בעירה פנימית גם לאחר 2035 אם תאושר במתכונתה הנוכחית. וינקלמן הדגיש גם כי "עקומת הקבלה" של רכבים חשמליים בקרב קהל היעד של למבורגיני הולכת ומשתטחת. לקוחות, כך הסביר, מעריכים את "החוויה הרגשית" של הלמבורגיני שלהם, הכוללת בראש ובראשונה את הצליל והתחושה של מנוע הבעירה הפנימית. "רכבים חשמליים, בתצורתם הנוכחית, מתקשים לספק את החיבור הרגשי הספציפי הזה", קבע וינקלמן.
על רקע זה עבר פרויקט לנזדור בחינה פנימית מחודשת בשנה החולפת, ובוטל בשקט עוד לקראת סוף שנת 2025. "ההחלטה התקבלה לאחר יותר משנה של דיונים פנימיים רציפים, מעורבות מול לקוחות וסוכנויות רכב, ניתוחי שוק ואיסוף נתונים גלובליים", אמר וינקלמן. "השקעה כבדה בפיתוח רכב חשמלי מלא, כאשר השוק וקהל הלקוחות אינם מוכנים לכך, תהיה בגדר תחביב יקר וחסרת אחריות מבחינה פיננסית כלפי בעלי המניות, הלקוחות, העובדים שלנו ומשפחותיהם."
וינקלמן לא שלל לחלוטין אפשרויות עתידיות. כשנשאל ישירות אם אי פעם נראה רכב חשמלי מלא מבית למבורגיני, השיב: "לעולם אל תגידו 'לעולם', אבל רק כשהזמן יהיה נכון. בעתיד הנראה לעין נייצר רק רכבים היברידיים נטענים. נמשיך לפתח טכנולוגיות חשמול מכיוון שגם אנחנו צריכים להיות מוכנים לכך."





