מגה פרמיום
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

למבורגיני עוברת לדלק סינתטי

02/07/2025
זמן קריאה: 1.5 דק'

למבורגיני (Lamborghini) מבינה היטב כי הסרת מנוע הבעירה הפנימית (ICE) מהרכב עלולה לפגוע בביקוש. לכן החברה דוחה את השקת הרכב החשמלי הראשון שלה ומצהירה על כוונתה לשמר את מנועי הבעירה "כל עוד אפשר". עם זאת מדובר בהתעקשות חכמה: מנוע בעירה לא חייב לפעול על בנזין. כך למשל מנוע V8 העתידי של החברה, בנפח 4.0 ליטרים עם שני מגדשי טורבו, פועל היטב גם על דלק סינתטי - ללא פשרות בביצועים.

בריאיון למגזין האוסטרלי CarExpert הסביר המנהל הטכני הראשי של למבורגיני, רובן מור (Reuben Moore), כי הדלק הסינתטי "עשוי להיות המושיע של מנוע הבעירה". לדבריו, המנוע החדש בדגם טמרריו (Temerario) מסוגל ליעילות ולביצועים מיטביים הן בבנזין והן בדלק אלקטרוני (e-fuel). מור הדגיש גם את הפן הרגשי של הנהיגה, שלדבריו עדיין חסר ברכבים חשמליים: "אם שואלים אותי מה יותר מרגש, אני עדיין לא רואה פתרון חשמלי שמצליח לשכנע. גם זמנו של החשמל יגיע, אבל זה ייקח זמן."

מור מעריך כי גם אם הדור הצעיר יתרגל למכוניות ספורט חשמליות, יגיע הרגע שבו יעריכו את הרעש והתחושה של מנועי הבעירה: "בסוף הם יבינו שמנוע הבעירה הישן די מגניב."

למבורגיני תולה תקוות גדולות בדלקים סינתטיים כדי להאריך את חיי ה־ICE מעבר לשנת 2035, אז צפוי האיחוד האירופי לאסור מכירת רכבים חדשים שפולטים מזהמים. ההחלטה לא אוסרת מפורשות על מנועי בעירה כל עוד הם מופעלים בדלק ניטרלי מפחמן.

הבעיה היא שדלקים סינתטיים עדיין לא אומצו באופן נרחב, והם נחשבים יקרים עד שייצורם יגיע לקנה מידה תעשייתי. בעבור לקוחות של למבורגיני וחברות יוקרה אחרות, זה כנראה לא יהיה מכשול. החברה שייכת לקבוצת פולקסווגן, בדיוק כמו פורשה, שמייצרת דלק סינתטי בצ'ילה מאז סוף 2022. הדלק שלה מבוסס על מימן ממקורות מתחדשים ו־CO ₂, ומשתמש באנרגיית רוח לפליטות אפסיות כמעט.

פורשה כבר השתמשה בדלק מסוג זה במכונית 911, והצהירה כי תשמר את מנוע הבעירה האחרון שלה בדגם זה בלבד. גרסה חשמלית מלאה לא צפויה לפני 2030, אם כי דגם היברידי כבר הושק. גם מותגים אחרים בקבוצת פולקסווגן, בהם בנטלי ובוגאטי, פועלים לקידום דלקים סינתטיים. מחוץ לקבוצה, פרארי מגלה עניין, ובמזרח הרחוק - טויוטה, מאזדה וסובארו משתפות פעולה כדי להציל את מנועי ה־ICE ללא דלק מאובנים. טויוטה אף בודקת מנועי בעירה הפועלים על מימן.

הפיכת הדלקים הסינתטיים לפתרון המוני אינה עניין של מה בכך. הרחבת ייצור, ההפצה וההוזלה צפויות להימשך שנים ומצריכות מאמץ תעשייתי עצום. רוב יצרני הרכב כבר מיישרים קו עם חזון העתיד החשמלי, מה שמעורר ספק אם ייוותרו מספיק משאבים לקדם את תחום הדלקים הסינתטיים. ייתכן שזאת תהיה נישה של לקוחות שיכולים לשלם, ואילו הרוב ייאלצו לבחור רכב חשמלי.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן