מגה קלינטק
חדשות
חדשות אנרגיה
לעמוד קודם

ניוטרינו־וולטאית: מהפכה שקטה באנרגיה

07/07/2025
זמן קריאה: 2 דק'

המעבר הגלובלי לאנרגיה בת־קיימה אינו עוד אפשרות אלא הכרח. מאחורי הקלעים של אנרגיה סולרית ואנרגיית רוח מתפתחת טכנולוגיה נוספת, שמתחילה להטביע חותם תעשייתי עם השלכות גדולות. טכנולוגיית ניוטרינו־וולטאית, שפותחה בידי קבוצת Neutrino® Energy, אינה עוד רעיון תאורטי מרוחק אלא פלטפורמה תפעולית מבוזרת לייצור אנרגיה שפועלת באופן רציף 24/7, וכעת מתרחבת לתחומים ניידות, תעופה וחלל, מערכות ימיות ואף תקשורת, תחת רמות אבטחה גבוהות במיוחד.

טכנולוגיית ניוטרינו־וולטאית ממירה את האנרגיה הקינטית של חלקיקי ניוטרינו וקרינות בלתי נראות נוספות - לחשמל. חלקיקים אלה, המצויים בכל מקום, מעוררים ויברציות אטומיות בחומר ננו־אלקטרוני המורכב משכבות מתחלפות של גרפן וסיליקון שעבר אילוח. תדר התהודה הנוצר מומר לזרם חשמלי ישר. בניגוד לאיסוף פסיבי של אנרגיה מהסביבה, שיטת ייצור האנרגיה מבוקרת, ניתנת להרחבה, וכבר נמצאת בשימוש יישומי.

כוח ללא דלק: Neutrino Power Cube

Neutrino Power Cube היא מערכת אנרגיה קומפקטית, מודולרית ונטולת פליטות פחמן, בעלת הספק חשמלי רציף של 6-5 קילוואט. במשקל של כ־50 קילוגרמים בלבד, היא פועלת באופן שקט ואוטונומי, ללא תלות במזג האוויר, במיקום, בדלק, בבעירה או בחיבור לרשת החשמל. למערכת פוטנציאל לביזור תשתיות האנרגיה ברחבי העולם ולהפיכתה לאבן יסוד של ייצור חשמל נקי מחוץ לרשת.

ניידות אוטונומית: Pi Car

Pi Car היא פלטפורמה לרכב חשמלי המבוססת על אינטגרציה של טכנולוגיית ניוטרינו־וולטאית. במקום להסתמך על תשתית טעינה מסורתית, הרכב מייצר חשמל באופן רציף באמצעות הטמעת חומרים ניוטרינו־וולטאיים במרכב ובגג. לאחר שעה בתנאי סביבה רגילים, הרכב מסוגל להפיק טווח נסיעה נוסף של עד 100 קילומטרים.

שותפות מפתח בפרויקט הן Simplior Technologies (המתמחה באופטימיזציה אנרגטית מבוססת בינה מלאכותית), C-MET Pune (פיתוח חומרים מתקדמים) ו־SPEL Technologies (אינטגרציית סוללות). הגישה החדשנית תומכת גם בהתאמה של פלטפורמות קיימות לשיפור טווח ואוטונומיה אנרגטית.

טיסה מעבר לגבולות: Pi Fly

Pi Fly היא תוכנית האווירונאוטיקה של קבוצת Neutrino® Energy, שבמסגרתה מפותחים כטב"מים המבוססים על מערכות ניוטרינו־וולטאיות עם אגירת אנרגיה בקבלי־על. אבות־הטיפוס הנוכחיים כוללים דגמים מרובי מדחפים ודגמים עם כנפיים מעופפות.

השלב הבא בתוכנית הוא פיתוח כלי טיס אוטונומיים מסוג VTOL (המראה ונחיתה אנכית) להובלת מטען. הבסיס למאמץ זה הוא מערך תדלוק נייד מבוסס מימן המונע אף הוא בטכנולוגיית ניוטרינו־וולטאית - פתרון המאפשר תשתית תעופה עצמאית לחלוטין שאינה תלויה ברשת החשמל.

העברה ימית: Nautic Pi

מערכת Nautic Pi מביאה את טכנולוגיית האנרגיה החדשנית ליישומים ימיים. מדובר בכלי שיט אוטונומיים המבוססים על הנעה ניוטרינו־וולטאית, ללא צורך בדלק או בטעינה חיצונית. המערכת מותאמת במיוחד למשימות ימיות ארוכות טווח, להפעלה מרחוק ולפלטפורמות שיכולות לפעול גם מתחת לפני המים.

פריצת דרך בתקשורת: פרויקט 12742

פרויקט 12742 עוסק בפיתוח תשתית להעברת נתונים המבוססת על חלקיקי ניוטרינו. בשונה מאותות רדיו, חלקיקים אלה מסוגלים לחדור דרך חומרים צפופים ללא הפרעה כמעט. כך נוצרת האפשרות לתקשורת גלובלית מאובטחת בזמן אמת גם דרך שכבות גאולוגיות, אוקיינוסים ואף גופים כוכביים. מדובר בזינוק טכנולוגי ממשי למערכות נתונים בין־כוכביות ברמות אבטחה חסרות תקדים.

בזמן שממשלות ותעשיות ברחבי העולם מחפשות דרכים להפחית פליטות פחמן ולהאיץ מעבר לאנרגיה נקייה, קבוצת Neutrino® Energy אינה עוסקת רק בפיתוח פתרונות אלא כבר מיישמת אותם. עם צוות רב־תחומי של מאות מהנדסים, מדענים וחוקרים מיותר מ־40 מדינות, שותפויות אסטרטגיות ופורטפוליו הולך וגדל של יישומים פורצי דרך, הטכנולוגיה הניוטרינו־וולטאית אינה בגדר הבטחה לעתיד. היא כבר כאן, והיא כובשת את העולם.

 

גרפיקה: Neutrinovoltaic Energy

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן