מגה קלינטק
חדשות
חדשות אנרגיה
לעמוד קודם

פנלים סולריים על גג בניין מגורים באשדוד

21/12/2025
זמן קריאה: 2 דק'

עיריית אשדוד, בשיתוף עם מיזם שמש לכולם המשותף למשרד האנרגיה והתשתיות, קרן קימת לישראל והפורום הישראלי לאנרגיה, ממשיכה בתנופה של קידום אנרגיה מתחדשת על גגות בתי מגורים ועסקים בעיר.

ב־26.11.2025 התקיים אירוע השקה של המערכת הסולרית הראשונה בבניין משותף באשדוד, בהשתתפות ראש העיר, יחיאל לסרי. הפרויקט הוקם בבניין ברחוב הנביא שמואל באשדוד.

עידוד ההקמה של מערכות סולריות על בתי מגורים ועסקים הוא בליבת העשייה העירונית, ובהתאם הרשות תוביל בקרוב קבוצת רכישה נוספת להקמת מערכות סולריות על גגות מגורים ובתי עסקים לטובת חיזוק הקהילה, הפחתת הפליטות העירוניות שאליה הרשות מחויבת ושמירה על הטבע והשטחים הפתוחים מסביב לעיר. ההצטרפות לקבוצת הרכישה היא ללא עלות, והשירות והליווי ממומנים על־ידי העירייה לטובת התושבים ובעלי העסקים.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: ״התוכנית היא בשורה חשובה לתושבי אשדוד. הקמת מיתקנים סולריים על גגות מבנים מאפשרת לבעלי המיתקנים לייצר מקור הכנסה נוסף, תוך ייצור אנרגיה שאינה מזהמת לטובת בריאות התושבים. המיתקנים הסולריים יוכלו לשמש כמקור אנרגיה בשעות חירום. כך הם מחזקים את הביטחון האנרגטי במדינה."

ראש העיר לסרי: "באשדוד פועלים באחריות כדי להבטיח עתיד ירוק ובריא. עולם האנרגיה משתנה, ועלינו להיות בחזית המעבר לאנרגיה נקייה. עם עשרות אלפי בתי אב בעיר, פריסת פנלים סולריים על בנייני מגורים היא הזדמנות אמיתית לשינוי. העירייה תעודד כל בניין להצטרף למהפכה ותסייע לו כדי לייצר חשמל נקי ולחסוך עלויות. אני מאמין שאשדוד יכולה להיות מודל ארצי לחדשנות סביבתית ולקהילה שמובילה שינוי ממשי. זה אחד הנושאים החשובים ביותר שאנו מקדמים."

אסף קרואני, מנהל אגף אקלים וקיימות בקק"ל: ״ייצור אנרגיה סולרית בדו־שימוש על שטחים מבונים מסייע לשמור על היער והשטחים הפתוחים על ידי הפחתת הצורך בהקמת מיתקנים ותשתיות הולכת חשמל, הגורמים להפרה וקיטוע של השטח הפתוח ובתי הגידול של הצומח והחי הארץ־ישראלי. מחובתנו לשמור על היקף שטחי היער בישראל ואיכותם לטובת איכות החיים ובריאות האוכלוסייה. אגף אקלים וקיימות בקק"ל הוקם כדי להרחיב ולהעמיק את פעילות הארגון בתחום. עם משרד האנרגיה והתשתיות והפורום הישראלי לאנרגיה, נוביל למימוש פוטנציאל האנרגיה האדיר הגלום בייצור אנרגיה סולרית על מבנים בישראל."

עינת דטנר, מנכ"לית הפורום הישראלי לאנרגיה: "השקת המערכת הסולרית הראשונה באשדוד על בניין מגורים היא סמל לכוח שיש בשילוב בין רשות המחויבת לקידום אג'נדה ירוקה לתושבים אכפתיים ופעילים. ההשקה היא הזדמנות לתושבי העיר ולבעלי העסקים להצטרף לקבוצת הרכישה למערכות סולריות, אשר בקרוב תצא לדרך ותנגיש מערכות סולריות בהנחה קבוצתית כשירות לתושבי העיר."

עיריית אשדוד היא אחת הרשויות שמקדמות את המעבר לאנרגיה סולרית בבתי התושבים במסגרת תוכנית "המאיץ שמש לכולם". עיריית אשדוד ו"שמש לכולם" יוציאו לדרך בקרוב קבוצת רכישה ראשונה מסוגה בישראל, המשלבת גגות בתי מגורים וגגות מבני עסקים. במסגרת מענק של משרד האנרגיה והתשתיות, העירייה תקדם בקרוב מהלכים נוספים לעידוד תושבים ועסקים לעבור לאנרגיה מקיימת.

 

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, עם ראש עיריית אשדוד, יחיאל לסרי. צילום: © דוברות שר האנרגיה והתשתיות

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן