מגה קלינטק
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

מאגר נתונים עולמי לרמת הפליטות

13/07/2025
זמן קריאה: 1 דק'

מיזם ווטרשד (Watershed) המודד פליטות פחמן ומדווח עליהן, הכריז על פתיחת גרסה חינמית למאגר הנתונים הגלובלי שלו, Open CEDA. מדובר במהלך מרכזי בתחום הקיימות העסקית, שמאפשר לחברות לגשת למאגר נתונים רחב ומעודכן על פליטות גזי חממה. החברה מקווה שהמהלך יסייע לגשר על פערי מידע קריטיים ויעודד קבלת החלטות מושכלת יותר בנוגע לפעולה האקלימית.

מאגר גלובלי עם כיסוי כמעט מלא

Open CEDA - הגרסה הציבורית של ארכיון נתונים סביבתיים (CEDA) - כולל נתונים מ־148 מדינות ומ־400 ענפי תעשייה, ומכסה כ־95% מהתמ"ג העולמי. לפי ווטרשד, במאגר כ־60,000 גורמי פליטה והוא מאפשר מדידה אחידה, התואמת את פרוטוקול GHG, הסטנדרט הבינלאומי למדידת פליטות.

המאגר מתעדכן מדי שנה ומספק לכל ארגון תמונת מצב של פליטותיו לצד מעקב אחרי התקדמות בתהליך הדה־קרבוניזציה לאורך זמן. הכלי מיועד בראש ובראשונה לארגונים ולחברות המדווחות לראשונה על פליטות, אך מאפשר בסיס נתונים אמין ומבוסס גם לשימושים מתקדמים.

משקל עסקי ואקלימי הולך וגדל

ווטרשד מפתח פלטפורמת תוכנה לניהול, ניתוח פליטות גזי חממה ודיווח עליהן. לפי נתונים ממערכות המידע הפנימיות של הארגון, הפלטפורמה מפיקה דוחות מוכנים לביקורת, כולל ניתוח עומק של מקורות הפליטה והמלצות להפחתה.

לפי נתוני החברה, ווטרשד מנהלת כיום קרוב לגיגה־טונות של פחמן דו־חמצני שווה ערך, כמעט כפול מכמות הפליטות שניהלה בפברואר 2024, אז דווח על 479 מיליון טונות. יעדה לשנת 2030 הוא לסייע ללקוחות להפחית או להסיר מהאטמוספירה 500 מיליון טונות פחמן שהם כמעט 1% מהפליטות העולמיות בשנה.

הבדל בין הגרסאות

ווטרשד ממשיכה לספק את גרסת הפרמיום של CEDA ללקוחות מתקדמים, הכוללת ניתוחים מורכבים יותר, כולל פיצול לפי רמות תצפית, השוואת גורמי פליטה של תעשיות וארצות, תיעוד מקורות והמלצות מותאמות אסטרטגיה. לפי אתר החברה, Open CEDA מיועד לארגונים בתחילת הדרך שרוצים להבין את טביעת הרגל הפחמנית שלהם, ו־CEDA ה"רגיל" המלא נועד לתוכניות קיימות מתקדמות, לחברות ייעוץ ולמובילים בתחום תעשיית הסביבה.

כריסטיאן אנדרסון (Christian Andersen), מייסד ושותף בכיר בווטרשד, הסביר בהודעה לעיתונות כי פתיחת CEDA לציבור אמורה לאפשר לארגונים לבסס את פעילותם הסביבתית על נתונים אמינים, שקופים ומעודכנים: "נתונים טובים יותר מביאים להחלטות טובות יותר. אנחנו מקווים ש־Open CEDA תעניק לארגונים מכל סוג גישה לבסיס מוצק להחלטות בנוגע לקיימות ולצמצום פליטות."

לקראת שקיפות אקלימית גלובלית

המגמה ההולכת וגדלה של רגולציה סביבתית (כגון CSRD באירופה או SEC בארה"ב) מחייבת ארגונים לדווח באופן מדויק ואמין על הפליטותי שלהם. Open CEDA היא כלי חשוב בדרך לעמידה בתקנים האלו, ומאפשרת לא רק עמידה בדרישות אלא גם פעולה אפקטיבית להפחתת טביעת הרגל הפחמנית.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן