מגש פיצה ממוחזר
גמר הסופרבול הוא אחד הערבים העסוקים ביותר של רשתות הפיצה. על פי הערכות, ביום המשחק הגדול נמכרות 12.5 מילון פיצות מדי שנה. השאלה שהעסיקה את חברת DS סמית' (DS Smith) היא מה לעשות עם כל מגשי הפיצה ביום שאחרי המשחק. הפיצה אינה המאכל היחיד שכולם זוללים ביום של הסופרבול: 1.42 מיליארד כנפיים נזללות ביום המשחק, וגם לכנפיים נמצא פתרון אריזה של DS סמית'.
למעשה, לא רק פיצה מגיעה בקופסאות קרטון. בשנים האחרונות נראה שיותר ויותר אנשים מחליפים את הבישול הביתי בהזמנות אוכל, והדבר מייצר כמובן הרבה מאוד פסולת של קופסאות קרטון חד-פעמיות. ובכן, מגשי פיצה (ואריזות קרטון אחרות) ניתנים למיחזור. סיבים שמוחזרו ממגשי פיצה יכולים לשמש עשר פעמים נוספות אצל יצרני נייר ואריזות. אפשר לייצר מהם מגשי פיצה חדשים ולתרום לכלכלה המעגלית, כלומר לסייע למקסם את ערך הנייר על ידי שימוש חוזר בו כמה שיותר פעמים.
מוצרי האריזה של DS סמית' מיוצרים תחת עקרונות הכלכלה המעגלית שפותחו בחברה בשיתוף עם מכון אלן מקארתור (Ellen MacArthur). שבע מאות המעצבים שעובדים אצל סמית' הונחו להתאים את העיצוב לעקרונות הכלכלה המעגלית. החברה שואפת שכל האריזות שלה יהיו ממוחזרות או בשימוש חוזר עד 2030.
DS סמית' היא ספק עולמי של אריזות סביבתיות מבוססות סיבים. מחויבותה לפעול על פי עקרונות הכלכלה המעגלית משמעה להחליף פלסטיק בנייר ולהוציא את פליטת הפחמן משרשרת האספקה. מודל "קופסה לקופסה ב-14 יום" ממחיש כיצד מגש פיצה עובר מהצרכן למיחזור, ומשם למפעל הנייר, למגש הפיצה ושוב לצרכן, וחוזר חלילה. כדי לקדם את המודל הזה הוסף לקרטון הפיצה פתק עם בקשה מהצרכן למחזר את הקרטון (ראו תצלום).
עקרון המיחזור אינו הפרמטר היחיד בייצור אריזות מזון. אריזות אלה נועדו בראש ובראשונה לשמור על המזון והמשקה ולהשאיר אותם טריים זמן ארוך ככל האפשר. הן גם צריכות להיות קלות לזיהוי, קלות לפתיחה, קלות לאחסון על המדף, נוחות לרכישה וכמובן קלות למיחזור. למעשה, גם פרמטרים אלו יכולים לתרום לסביבה: אריזה נוחה לאחסון משמעה יותר אריזות שעוברות בכל משלוח, כלומר חיסכון בפליטות מזהמות. אריזות טובות ואיכותיות ששומרות על המזון טרי מאריכות את תוחלת החיים של המוצר ומפחיתות את כמות המוצרים שנזרקים בגלל תאריך תפוגה או בגלל קלקולים אחרים.