מגה קלינטק
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

מידע לטובת מאבק בבזבוז מזון

01/02/2022
זמן קריאה: 1 דק'

מדי שנה אובדים 13% מהמזון הטרי בעולם באחת התחנות השונות בשרשרת האספקה שבין החקלאי לקמעונאי (כלומר, בחישוב שאינו כולל את המזון שנזרק לפח האשפה הביתי). האבדן מתבטא גם באבדן כספי של מיליוני יורו. מערכת חיזוי מדויקת ואפקטיבית, שתוכל להניב חיזויי זמן אמת לגבי זמן מדף שנותר למשלוחי מזון, תאפשר קבלת החלטות טובה יותר של כל הגורמים המעורבים בשרשרת האספקה.

חברת מירסק (Maersk) לפתרונות לוגיסטיים מתקדמים משתתפת בפרויקט מחקר של אוניברסיטת וגנינגן (Wageningen) שבהולנד, ביחד עם עוד 13 נציגים של גופים פרטיים המהווים חוליות שונות בשרשרת האספקה, לטובת פיתוח מודל לחיזוי טריות מזון ושארית זמן מדף.

השאיפה היא לחבר את כל המידע שניתן לאסוף מהחוליות השונות בשרשרת האספקה כדי ליצור תאום דיגיטלי. כלומר, שיקוף דיגיטלי של אובייקט מציאותי המסוגל לדמות דפוסי התנהגות מציאותיים של המזון הטרי - לייצר סימולציה של התהליכים השונים אשר עוברים על המזון במהלך התנועה שלו בשרשרת האספקה. התאום הדיגיטלי המבוסס על מודלים תיאורטיים שנבנו בהתאם למידע יוכל לתת חיזויים לגבי טריות המזון.

 

צילום: ויקיפדיה


מקור: www.maersk.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן