מגה קלינטק
חדשות
חדשות מזון
לעמוד קודם

קליפות הדרים במקום פלסטיק באריזה

16/10/2025
זמן קריאה: 1 דק'

בנגפור שבהודו נחתם לאחרונה חוזה בין מכון המחקר המרכזי להדרים (ICAR-CCRI) לבין המכון הלאומי לטכנולוגיה ויסווסריה (VNIT), שנועד לפתח פתרונות מתכלים לאריזות פלסטיק סינתטיות באמצעות שימוש בקליפות הדרים. היוזמה החדשנית משלבת חקלאות, מדעי החומרים והנדסה, תוך דגש בקיימות ובהפחתת זיהום סביבתי.

החזון הוא לנצל את קליפות התפוזים, שהן כיום תוצר לוואי חקלאי, כחומר גלם לייצור סרטי אריזה ביופולימריים. צוות VNIT יתמקד בפיתוח הנוסחאות, בעיצוב החומרים ובבניית מערכות אריזה מבוססות ביופולימרים. הסרטים ייוצרו משילוב של כיטוסן ואלגינט, חומרים טבעיים מתכלים, עם תרכובות פעילות המופקות מקליפות תפוז מתוק. חומרים אלו צפויים לשפר את עמידות האריזה, להעניק לה תכונות אנטי־מיקרוביאליות ואף להאריך את חיי המדף של מוצרים ארוזים.

בד־בבד חוקרי ICAR-CCRI יבצעו בדיקות מקיפות שיכללו ניתוח איכות, הערכת נוכחות מזהמים מיקרוביאליים ובחינה של השפעת האריזות על חיי המדף של פירות הדר ותוצרת חקלאית נוספת. שילוב העבודה של שני המוסדות נועד להבטיח שהפתרון יהיה לא רק חדשני מבחינה טכנולוגית אלא גם יעמוד בתקנים המחמירים של תעשיית המזון.

השפעה סביבתית וטכנולוגית

המשמעות רחבה הרבה מעבר לעולם האריזות. שימוש מחדש בפסולת חקלאית מבטא את עקרונות הכלכלה המעגלית: הפחתת פסולת, ניצול תוצרי לוואי והפיכת בעיה סביבתית למשאב. בכך המיזם מבקש להתמודד עם האתגר הגלובלי של זיהום הפלסטיק, שממשיך להיות גורם מרכזי בהרס מערכות אקולוגיות ימיות ויבשתיות.

ההסכם בין שני המוסדות גם פותח דלת לשיתופי פעולה נוספים במגוון תחומים: ננוטכנולוגיה, כימיה יישומית, הנדסת מכונות, אלקטרוניקה ומדעי החומרים. שיתופי פעולה אלה צפויים להביא לפריצות דרך נוספות לא רק בתחום האריזות אלא גם בעולמות כגון חומרים מרוכבים מתקדמים ויישומים רפואיים.

במעמד החתימה הדגיש מנהל ICAR-CCRI, כי שיתוף הפעולה הזה הוא תחילתה של דרך ארוכה, וכי הוא מבטיח אופק רחב למחקר מתקדם. מנהל VNIT הוסיף, כי ההסכם יעניק גם לסטודנטים יתרון ממשי: הם יוכלו להיות פעילים בפרויקטים, לקבל הכשרה מעשית ולהיחשף לטכנולוגיות חדשניות כחלק מתהליך הלימודים.

מעבר להיבט האקדמי והסביבתי, הפרויקט עשוי לייצר השפעות כלכליות. תעשיית האריזות המתכלות נמצאת בצמיחה מואצת, והיכולת להציע פתרון מקומי מבוסס משאבים זמינים כגון קליפות הדרים, מעניקה להודו יתרון תחרותי בשוק העולמי. שילוב של חדשנות, קיימות והכשרה מקצועית עתיד להביא את נגפור להיות מרכז חשוב בתחום.

כך, יוזמה מקומית שמשתמשת בתוצרי לוואי פשוטים כקליפות תפוזים עשויה להתברר כצעד מרכזי במאבק העולמי בזיהום הפלסטיק ולבסס את מקומה של הודו בחזית החדשנות הסביבתית.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן