סטארט-אפים ידידותיים לסביבה בתעשיית נייר הטואלט
הדאגה הגוברת לקיימות סביבתית, חלחלה לכל היבט בחיי היומיום, אחד מהם הוא נייר טואלט. נבדקה השפעתו הסביבתית של נייר טואלט מסורתי, העשוי בעיקר מעיסת עץ שמקורה ביערות קנדה. הדרישה לחלופה ירוקה יותר נמצאת במגמת עלייה ומעוררת גל של חדשנות בתעשייה.
סטארט-אפים כגון Reel Paper מובילים את המשימה על ידי הצגת מוצרי נייר טואלט ללא עצים, שמבטיחים להיות רכים וחזקים כמו עמיתיהם המסורתיים, ללא טביעת הרגל האקולוגית. Reel Paper משתמש בבמבוק, שיש לו יכולת התחדשות מהירה ואפשר לקצור אותו כל שלוש שנים, והוא חלופה בת-קיימה לעיסת עץ. לדברי המנכ"ל David VanHimbergen, הסיבים הארוכים יותר של הבמבוק יוצרים את האיזון המושלם בין רכות לחוזק, ולכן הוא חומר אידיאלי למוצרי נייר.
המעבר הזה למוצרים בני-קיימה מונע על ידי הגדלת הביקוש של הצרכנים לאפשרויות ידידותיות לסביבה. ככל שהמודעות גוברת, כך גובר העניין מצד משקיעים המעוניינים לתמוך בסטארט-אפים, שלא רק מציעים תמורה פוטנציאלית אלא גם תורמים למטרה הגדולה יותר של קיימות. חברות כגון Reel Paper משכו השקעות משמעותיות וגייסו מימון של 14 מיליון דולר מתומכים, כולל Squared Circles, Montage Ventures, Great Oaks Venture Capital, Trousdale Ventures ו-Mandel Ventures.
עם זאת המסע לקיימות אינו חף מאתגרים. הובלת הבמבוק מסין לארה"ב טומנת בחובה טביעת רגל פחמנית, בעיה שבה Reel Paper מטפלת באמצעות רכישת קיזוז פחמן. החברה גם בוחנת את הפיתוח של חוות במבוק במרכז אמריקה, כדי להשיג חומרים קרובים יותר לבית ולהפחית יותר את השפעתם הסביבתית.
השוק של נייר טואלט ידידותי לסביבה מתחרה בפופולריות ההולכת וגוברת של בידה, שצורך מים הרבה פחות מתהליך הייצור של נייר טואלט מסורתי. היתרונות הסביבתיים של בידה ונייר טואלט בר-קיימה משתנים בהתאם לזמינות המים האזורית, והדבר מדגיש את החשיבות של פתרונות מותאמים להיגיינה ידידותית לסביבה.
ככל שתעשיית נייר הטואלט מתפתחת, הופעתם של מוצרים ללא עצים וההשקעה בתהליכי ייצור בר-קיימה מסמלים מעבר רחב יותר לכיוון תודעה סביבתית במוצרי צריכה. המהפכה הירוקה הזו בשירותים לא רק מציעה אלטרנטיבה בת-קיימה למוצרים מסורתיים אלא גם משקפת מחויבות הולכת וגוברת לשימור משאבי הטבע של כדור הארץ.