רתימת טכנולוגיית RFID לאופנה בת-קיימה
מייקל קולרוסי, סגן נשיא לחדשנות, ניהול קו מוצרים וקיימות באברי דניסון, שופך אור על הפוטנציאל הטרנספורמטיבי של טכנולוגיית זיהוי תדר רדיו (RFID) בתעשיית מיחזור הטקסטיל. אייברי דניסון היא מובילה עולמית בתחום מדעי החומרים ופתרונות זיהוי דיגיטלי, והיא צופה עתיד שבו כל מוצר לצרכן נושא מזהה דיגיטלי וכך מגשר על הפער בין התחום הפיזי לתחום הדיגיטלי.
המורכבות סביב הסמכה של כותנה אורגנית - המודגשת על ידי פערים בתקני הסמכה למוצרים חקלאיים לעומת תהליכים שלאחר הקטיף - מציבה אתגר של ממש לעקיבותם של מוצרי כותנה אורגנית. יוזמת Cotton iD של אייברי דניסון נועדה לשלב אישורים בינלאומיים במערכת ניהול מגובשת, המבטיחה שקיפות במסע של הכותנה האורגנית מהשדה אל החוט ומדגימה שילוב הרמוני של טכנולוגיה וקיימות.
אייברי דניסון מסורה לקיימות ולכם משקיעה בטכנולוגיות RFID. כיצרנית מהגדולות בעולם של שיבוצי RFID בתדר גבוה במיוחד (UHF), אייברי דניסון היא חלוצה בחידושים שנועדו לחולל מהפכה בתעשיות מרובות, בהן הלבשה. מייקל קולרוסי (Michael Colarossi), סגן נשיא לחדשנות של אייברי דניסון, מסביר שמיון יעיל של הבגדים נותר אתגר אדיר לממחזרים. טכנולוגיית RFID נועדה להתגבר על מכשולים על ידי אחסון מידע מפורט על הרכב הטקסטיל על שבב. הדבר מאפשר לממחזרים לזהות מייד את הבגד, ובכך להביא לתהליכי מיון אוטומטיים. באופן מכריע, אייברי דניסון פיתחה שיטות לחיבור או שילוב RFID באופן קבוע בבגדים, והדבר מבטיח שהנתונים האישיים יישארו מאובטחים ופרטיים.
מאחר ש-RFID אינו מיועד לצרכן, אייברי דניסון משלבת תגי RFID עם חיישנים דיגיטליים כמו קודי QR. שילוב זה מאפשר למותגים להעביר מידע חיוני, כגון הוראות טיפול, אפשרויות מכירה חוזרת והנחיות למיחזור, ישירות לצרכנים. גישה זו לא רק משפרת את תוחלת החיים של הבגד אלא גם תומכת במודלים עסקיים מעגליים על ידי עידוד התנהגות צרכנית אחראית.
Colarossi מזהה שני מסלולים עיקריים לאימוץ טכנולוגיות ההתוויות הדיגיטליות: הכרה במותג בערך העסקי של הטכנולוגיות ותקנות מחייבות. היתרונות הפוטנציאליים הם הפחתת פסולת, נראות משופרת של המלאי וחוויות קמעונאיות משופרות. גם אמצעי חקיקה, כגון דרכוני המוצרים הדיגיטליים של האיחוד האירופי ותקנות בדיקת נאותות של שרשרת האספקה, עשויות למלא תפקיד מכריע בהנעת היישום בתעשייה.
ההתקדמות האחרונה של אייברי דניסון כוללת פיתוח של AD TexTrace™, פורטפוליו של תוויות RFID משולבות בעבור טקסטיל מחובר. אפשר לתפור מדבקות אלו ישירות לבגדים כתוויות מותג גלויות או כשיבוץ בלתי נראה, ולהבטיח שטכנולוגיית RFID מלווה את המוצר לאורך חייו. חידושים כאלה חיוניים כדי להבטיח שתגי RFID עומדים בקשיחות השימוש, כולל מחזורי כביסה מרובים, כדי להישאר פונקציונליים עד סוף חייו של הבגד.
קולרוסי אינו מודע למחסומים רגולטוריים כלשהם ליישום RFID, ואומר שהאקלים הרגולטורי הנוכחי, במיוחד באירופה ובארצות הברית, עשוי לחייב עוד יותר את תפקידו של RFID בתעשיית הטקסטיל. האימוץ של טכנולוגיית RFID, שדורבן בתחילה על ידי הצורך בדיוק מלאי, פותח כעת דלתות לאינספור יישומים חדשים, החל בשיפור ההגנה על המותג וכלה בדגמי אופנה מעגליים.
החקירה של אייברי דניסון בטכנולוגיית RFID ככלי למיחזור בגדים מייצגת צעד מרכזי לקראת אופנה בת-קיימה. על ידי שילוב טכנולוגיה חדשנית עם מחויבות למעגליות, אייברי דניסון מובילה לתעשיית טקסטיל בת-קיימה, שקופה ומחוברת יותר, ומבטיחה עתיד טוב יותר הן לכדור הארץ הן לתושביו.