סולטרה מדווחת על עסקה גדולה להקמת מתקנים סולאריים בגרמניה
יזמית פרויקטי האנרגיה המתחדשת סולטרה, המתמחה בייזום ובפיתוח פרויקטי אנרגיה מתחדשת באירופה (במדינות גרמניה, איטליה ופולין), מדווחת כי חתמה על הסכם עם N2OFF, חברת קלין-טק הנסחרת בנאסד"ק ומתמחה באספקת פתרונות חדשניים בתחום האגרי-טק, לקבלת מימון בסך כולל של עד 8 מיליון יורו, לצורך פיתוח פרויקטי אנרגיה מתחדשת בשוק הגרמני.
הפרויקט הראשון שימומן במסגרת ההסכם הוא פרויקט דו שימוש (אגרי-סולארי), בהספק מותקן של 111 מגה-וואט, הממוקם במדינת Mecklenburg Von Pomerania בגרמניה. בתמורה למימון, חברת N2OFF, לצד משקיעים פרטיים נוספים, יהיו זכאים לקבלת 50% מהזכויות מהפרויקט, כמו גם בפרויקטי פיתוח עתידיים של סולטרה בגרמניה שימומנו במתווה דומה.
הפרויקט הסולארי הראשון של החברה בגרמניה קיבל אישור הרשות המקומית ואישור ראשוני לחיבור לרשת החשמל על ידי חברת חלוקת החשמל E.DIS, חברה בת של ענקית האנרגיה EON, אחת ממפעילות הרשת הגדולות באירופה.
ערן ליטבק, מנכ"ל סולטרה: "המטרה שלנו היא לפתח באופן מלא את הפרויקט הראשון שלנו בגרמניה עד לשלב המוכנות להקמה RTB (Ready-To-Build). אנו מזהים ביקוש גבוה לפרויקטים בסטטוס RTB מצד מגוון רחב של משקיעים, כחלק מהמשך הרחבת השימוש באנרגיות מתחדשות. שיתוף הפעולה עם N2OFF יאפשר להרחיב את פעילות הפיתוח בשוק הגרמני ולמקסם את ערך הפרויקטים לטובת המשקיעים בשתי החברות".
על פי ההסכם, N2OFF והמשקיעים הפרטיים יממנו את הפרויקט הראשון בגרמניה באמצעות הלוואה בכירה בסכום של עד 2 מיליון יורו, במטרה לקדם את הפרויקט לשלב ה-RTB תוך 18-24 חודשים. ההלוואה תישא ריבית שנתית של 7%, וכמו כן תזכה את המשקיעים ב-50% מהזכויות מרווחי הפרויקט, כאמור. בנוסף, ההסכם כולל גם זכות הצעה ראשונה להשקעה בפרויקטים נוספים בגרמניה בסך של עד 6 מיליון יורו.
סולטרה אנרגיות מתחדשות נוסדה ביולי 2022 על ידי ערן ליטבק ויאיר הראל, יזמים ומנהלים עם ניסיון מוכח בתחום (לשעבר, מנכ"לים משותפים באפקון אנרגיות מתחדשות). החברה פועלת לייזום פרויקטים בתחום האנרגיה המתחדשת, תוך מיקוד במסחור מהיר שלהם - במטרה למקסם את פוטנציאל הרווח היזמי. החברה פועלת בשלוש מדינות יעד מרכזיות באירופה - איטליה, פולין וגרמניה - בהן אותרו הזדמנויות עסקיות וקיימת רגולציה תומכת. החברה מקדמת כעת פרויקטי אנרגיה מתחדשת בשלבי ייזום שונים בהספק מצטבר של כ-300 מגה-וואט, בהם פרויקטים עם קבוצת ברנד.