מגה קלינטק
ניוזלטר מגה קלינטק
מגה קלינטק גיליון 46
לעמוד קודם

מזכר הבנות עם קוסטה ריקה

20/11/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

בוועידת האקלים COP29 המתקיימת בבאקו שבאזרבייג'ן, נחתם מזכר הבנות לשיתוף פעולה בין ישראל לקוסטה ריקה בתחום הגנת הסביבה. על מזכר ההבנות חתמו השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, ושר הסביבה והאנרגיה של קוסטה ריקה, פרנץ טאטנבאך. המזכר יאפשר לחזק את שיתוף הפעולה בין המדינות בתחומים קריטיים כגון התמודדות עם שינויי אקלים, טיפול במים, ניהול פסולת ושיפור איכות האוויר.

השרה סילמן: "החתימה על מזכר ההבנות עם קוסטה ריקה מחזקת את המחויבות ושיתופי הפעולה הבינלאומיים של ישראל. ישראל תמשיך להוביל מהלכים מהותיים בתחומי הסביבה ברמה הגלובלית והאזורית, תוך שיתוף ידע וטכנולוגיות מתקדמות עם מדינות וארגונים למען הדורות הבאים."

בשנה שעברה, במסגרת פגישה בספטמבר 2023, הניחו השרה סילמן ושר הסביבה והאנרגיה של קוסטה ריקה את היסודות לשיתוף פעולה סביבתי בין המדינות. בוועידת האקלים COP29 בבאקו, התקדם החזון לשלב מעשי עם החתימה על מזכר הבנות פורמלי, שנועד לקדם את שיתוף הפעולה בנושאים סביבתיים חשובים ולשפר את איכות הסביבה בשתי המדינות.

מזכר ההבנות קובע מסגרת לשיתוף פעולה הדדי בנושאים סביבתיים קריטיים כדי שכל מדינה תתרום מניסיונה ומיכולותיה לשיפור תחומי הסביבה של השותפה השנייה וכדי שיתאפשר לקדם פרויקטים משותפים. בין השאר מדובר בהחלפת מידע בנושאי מדיניות ורגולציה, עידוד שיתופי פעולה במגזר העסקי ובין חוקרים משתי המדינות ואפשרות לחילופי משלחות והכשרות משותפות בנושאים כגון שיפור איכות המים, טיפול בפסולת, שמירה על מגוון ביולוגי, הסתגלות לשינויי האקלים וקידום הפחתת השימוש בדלק מאובן (דקרבוניזציה).

ישראל יכולה לחלוק מניסיונה בכל הקשור להסתגלות לשינויי אקלים, כולל התמודדות עם בצורות ושימוש יעיל במים, ואילו קוסטה ריקה, שהיא מובילה עולמית בשימור מערכות אקולוגיות, מניעת בירוא יערות ושימוש באנרגיות מתחדשות, עשויה לסייע לישראל בידע ובניסיון מעשי בניהול ושיקום של מערכות טבעיות, בפרט בתחומים מערכות ימיות ויערנות.

בעבור ישראל, תחום זה מקבל משנה חשיבות לנוכח הפגיעה בשטחים פתוחים ובאזורים טבעיים בעקבות אירועי 'חרבות ברזל'. שיתוף הפעולה עם קוסטה ריקה יסייע לישראל להטמיע שיטות שיקום מתקדמות ולקדם שימור שטחים פגיעים וחשובים לשיקום מערכות טבעיות שנפגעו כדי לשמור על המגוון הביולוגי ולהבטיח סביבת חיים בטוחה ובריאה יותר לתושביה.

השרה סילמן נפגשה גם עם שר הסביבה והאנרגיה של יוון, תיאודורוס סקילאקאקיס, כדי להעמיק את שיתוף הפעולה בין המדינות בנושאי סביבה ואקלים. בפגישה השתתפו מנכ"ל המשרד, אסף יזדי; אבי חיים, סמנכ"ל בכיר רישוי ומניעת סיכונים (בפועל); ד"ר גיל פרואקטור, מנהל אגף בכיר אנרגיה ואקלים; רעות רבי, מנהלת אגף מניעת זיהום אוויר ואסבסט; אדם שלימצק, מנהל אגף יחסים בין לאומיים ושגריר ישראל באזרבייג'ן.

בפגישה נדונו נושאים מרכזיים כגון שינויי אקלים, ניהול מים, ניהול פסולת ושמירה על הסביבה הימית, שבהם לישראל וליוון ישנם אתגרים משותפים והזדמנויות לשיתוף ידע. יוון, שחוותה לאחרונה קשיים בתחום המים, הביעה עניין רב בידע ובטכנולוגיות של ישראל בתחום, וישראל הביעה עניין בלקחים מיישום חוק האקלים היווני. הפגישה חיזקה את מחויבותן של שתי המדינות לקידום פתרונות סביבתיים חדשניים ולהתמודדות משותפת עם אתגרי האקלים באגן הים התיכון.

המשרד להגנת הסביבה רואה בחתימה על מזכר ההבנות עם קוסטה ריקה ובפגישה עם שר הסביבה של יוון נדבכים חשובים לחיזוק השותפויות הבינלאומיות בתחום הסביבה. שיתופי הפעולה עם שתי המדינות מדגישים את מחויבות ישראל להוביל פתרונות חדשניים להתמודדות עם אתגרי האקלים, שמירה על מערכות אקולוגיות וניהול משאבי מים ושטחים פתוחים.

 

השרה להגנת הסביבה עידית סילמן ושר הסביבה והאנרגיה של קוסטה ריקה פרנץ טטנבאך ומנכ"ל המשרד להגנת הסביבה. צילום: אסף יזדי

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן