מגה קלינטק
חדשות
חדשות מקומיות
לעמוד קודם

כלים פיננסים ירוקים בכנס סביבה 2050

23/01/2023
זמן קריאה: 2 דק'

המשרד להגנת הסביבה הוביל מושב בכנס סביבה 2050 בנושא "כלים פיננסים ירוקים והזדמנויות עסקיות במעבר לכלכלה מאופסת פליטות".

חלקו הראשון של המושב, בהנחיית יובל לסטר, סמנכ"ל בכיר לתכנון מדיניות ואסטרטגיה במשרד להגנת הסביבה, עסק במימון ירוק ובכלים הפיננסים הירוקים המקודמים בשוק המפקח על הבנקים, תחום הקיימות בפיננסים ועוד. בחלק זה השתתפו נציגים מהמגזר הציבורי ומהמגזר הפרטי: המפקח על הבנקים, יאיר אבידן; החשב הכללי במשרד האוצר, יהלי רוטנברג; אירנה בן יקר, ראש תחום ESG בדלויט; שרון אללוף, מנהלת ESG בבנק הפועלים; ויניב הירש, מנהל מדור שיווק מדדים בבורסה לניירות ערך.

הנוכחים דיברו על התפתחות התחום ברחבי העולם בעשור וחצי האחרונים ועל מגוון אסטרטגיות בהטמעת שיקולים סביבתיים ואקלימיים בעולם ההשקעות. כחלק מההתפתחות גדלו ההיקפים של המוצרים הפיננסים הירוקים בעשרות מונים.

המשרד להגנת הסביבה פרסם לאחרונה את טיוטת הטקסונומיה הישראלית לסיווג פעילויות כלכליות כירוקות. הטקסונומיה מבוססת על חקיקת הטקסונומיה האירופית, ונועדה בין השאר לשמש כלי בגיבוש מוצרים פיננסים ירוקים.

מעבר לכלכלה מאופסת פליטות אינו מלווה רק באילוצים סביבתיים, אלא יספק הזדמנויות כלכליות. זו הסיבה שאלפי מנהיגים עסקיים בעולם כבר התחייבו לאפס פליטות, מדווחים בשקיפות על מצאי הפליטות שלהם ומפתחים דרכים לצמצום טביעת הרגל הפחמנית של פעילותם.

 

פאנל בהנחיית יובל לסטר. צילום: ליאת מנדל, כנס סביבה 2050

 

חלקו השני של המושב הונחה על ידי ד"ר גיל פרואקטור, מנהל אגף בכיר לשינוי אקלים - מיטיגציה, ועסק במנגנון "שעת האפס" הישראלי, שיצא לדרך לאחרונה על ידי המשרד להגנת הסביבה.

מדובר במנגנון וולונטרי המניח את התשתית המקצועית הישראלית לקביעת יעדים להפחתת פליטות גזי חממה במטרה להגיע לאיפוס נטו. מנגנון זה מאפשר מתן כלים ומידע ומאפשר לעסקים ליהנות מיעילות במשאבים, חיסכון בעלויות, היערכות ועמידות לסיכוני אקלים בהווה ובעתיד ומייצר אימפקט חיובי שמחבר לקוחות. המנגנון גם נותן תמיכה באמצעות קהילה המאפשרת שיתוף ידע ושיטות עבודה לצורך הגעה ליעד של אפס פליטות גזי חממה נטו עד שנת 2050.

במושב הציגו אדם אייזנשטיין, מנהל בכיר ESG מחברת טבע ויוקי גיל, מייסד ויו"ר חברת שורש, שהראו כיצד שני הארגונים, השונים זה מזה, מחויבים להפחתה ואיפוס של פליטות ופועלים למען מטרתם במגוון דרכים בשטח.

יובל לסטר: "משבר האקלים ומשברים סביבתיים נוספים מצריכים מענים ופתרונות להשקעות ופעילות וולונטרית מקיימת, עם דגש בהפחתת פליטות גזי חממה. על מדינת ישראל להצטרף למגמה העולמית ולייצר מגוון כלים תומכים, תוך וידוא התאמתם ליעדים הלאומיים בתחומים סביבה ואקלים."

שולי נזר, סמנכ"לית בכירה לרישוי עסקים ותעשיות במשרד להגנת הסביבה: "המחויבות לאיפוס פליטות אינה רק מוסרית אלא גם הגיונית מבחינה עסקית. מדובר במצב של WIN-WIN, מפני שההפחתה היא הכרח עסקי בעולם שבו מחירם של מוצרים ושירותים עתירי פליטות ממשיך לעלות והם מושכים פחות לקוחות. עסקים שרוצים לייצר אסטרטגיה נכונה, חייבים לנהל את הסיכונים הסביבתיים שלהם. לכן ככל שתקדימו לפעול, תוכלו לנהל את התהליך במקום לתת לו לנהל אתכם."

 

דר גיל פרואקטור. צילום: ליאת מנדל, כנס סביבה 2050

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן