מגה אלפא
מדורים
מגה אלכוהול
לעמוד קודם

הסקוטית מבית ישרקו: מתכון קוקטייל

16/01/2023
זמן קריאה: 1.5 דק'

הסקוטית מבית ישרקו המייבאת ומשווקת מוצרי מזון, חולקת מתכוני קוקטייל קלים להכנה, שיחממו את ימי החורף הקרים.

 

מימין לשמאל: קוקטייל אלכסנדר, ויסקי סקין, ויסקי סאוור. צילום: יח"צ

 

וויסקי סקין (Whisky Skin)

קוקטייל ותיק, מימי המאה ה-19 בארה"ב, שנועד לחמם את קירבו של כל נווד בחורף הקר של אמריקה הצפונית. המתכון מהימים שבהם כל ויסקי סקוטי היה בלנדד מאלט (אז נקרא פיור מאלט), וסקין היה ביטוי לקליפת לימון.

 

מרכיבים

כוס - מאג שקוף

60 מ"ל מים רותחים

30 מ"ל שקלטון ויסקי בלנדד מאלט

1 כפית סוכר

1 טוויסט לימון

הכנה: שוטפים את הכוס במים רותחים כדי לחמם אותה. מערבבים היטב סוכר וקליפת לימון עם 30 מ"ל מים רותחים כדי להמיס את הסוכר. מוזגים את הוויסקי ואת שארית המים הרותחים ומערבבים שוב.

 

וויסקי סאוור של חורף (Whisky Sour of Winter)

קוקטייל עשיר ומלא, חמצמץ ופירותי, מושלם להתכרבל איתו בלילה חורפי.

 

מרכיבים

כוס - קופ

30 מ"ל טמנאוולין ויסקי גראנש פיניש

20 מ"ל סנדמאן פורט פאונדר'ס רזרב

20 מ"ל מיץ לימון

15 מ"ל מי סוכר דמררה

1 חלבון של ביצה

גארניש - אגוז מוסקט מגורד

הכנה: ממלאים את הכוס בקרח לקירור מראש של הכוס. לתוך שייקר ללא קרח מוזגים את חמשת המרכיבים ומנערים היטב כ-10 שניות להקצפה ראשונית. מוסיפים קרח ומנערים כ-20 שניות נוספות. מרוקנים את הקרח מהכוס ומוזגים לתוכה, תוך סינון כפול, את הקוקטייל. מגרדים מעל אגוז מוסקט.

 

אלכסנדר (The Alexander)

הקוקטייל הזה נוצר לפני יצירת מותגי האלכוהול בשם זה. הוא מחשב באופן מושלם שני משקאות שלא הייתם חושבים לערבב מלכתחילה.

 

מרכיבים

כוס - לואובול

20 מ"ל ברוקר'ס ג'ין

20 מ"ל ליקר מוצארט שוקולד בלאק

20 מ"ל שמנת חצי חצי (תערובת של 1:1 בין שמנת לחלב)

גארניש - גבעול עלי נענע

הכנה: מקררים את הכוס באמצעות קרח. מוזגים את שלושת המרכיבים לשייקר, מוסיפים קרח ומנערים כ-15 שניות. מרוקנים את המים שהצטברו בכוס ומוזגים את הקוקטייל תוך סינון כפול. מקשטים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן