היכונו: פסטיבל "לילות קיץ קרירים" בהר הנגב
במזג אוויר לילי קריר כמו שהמדבר יודע להציע, גם בימים חמים אלה, מתרחש ברחבי הנגב, כמדי שנה, פסטיבל לילות קיץ קרירים. השנה הורחב הפסטיבל והוא יכלול אירועי פופ-אפ קולינריים שווים ביותר. במוקד האירועים ארוחת של שפים וחקלאים מקומיים, שבסיסן חומרי הגלם הטריים תוצרת רמת הנגב. מארוחת שף עד בראנץ' בחווה, אירוח על קצה המצוק וחוויה קולינרית בחוות חקלאיות - הנה אירועי הקולינריה של רמה הנגב הקיץ:
ארוחת שף בצריף בן גוריון
פופ אפ ציוני במיוחד תמצאו במקום שדוד בן גוריון אהב יותר מכל - ביתו בשדה בוקר. שף עילם אבני ממצפה רמון (לשעבר "רפאל", "קפה דלאל", "ניר צוק פטיסרי", "המטבחון" ועוד) מחבר בין ציונות במדבר לבין הניסיון העשיר שלו במסעדות שף בתל אביב. הארוחה עליה ינצח משלבת חומרי גלם מקומיים בתפריט מיוחד ששודרג מתפריטו של בן גוריון, לצד יין מקומי מרמת הנגב, ואווירה מושלמת של המדבר. התפריט המקורי והצנוע של ראש הממשלה הראשון עבר שדרוג מוקפד שהיה מפתיע גם אותו ואת פולה. הקרקר עם העגבניה, הפך לקרקר שמורכב מ-15 רכיבים, נטול גלוטן שיוגש עם טרטר עגבניות. הקוצ'מוץ' המפורסם עם האשל יוגש עם ריקוטה ביתית, שמנת מעושנת ומיץ ענבים.
בקריצה לעברו הפולני יוגשו בארוחה גם כיסונים ממולאים בתפוח אדמה ובצל. ואי אפשר בלי אורז בן גוריון שיוגש בטוויסט מפתיע במיוחד. אחרי הפתיחה החלבית הסועדים יצאו לסיור מודרך בצריף בן גוריון ששופץ לפני כשנה והחוויה בו היא בלתי נשכחת, במיוחד בימים אלה, כשכל התוכן מההיסטוריה הפך יותר מדי רלבנטי לימינו אנו. כשיחזרו האורחים לשולחנו של הזקן, יחכו להם עוף בסו-וויד ושיפוד טלה מפורק עם נזיד עדשים ומרק. לקינוח תוגש עוגת שמן זית עם גלידה ביתית.
- מחיר לסועד: 299 שקלים.
- הארוחה כשרה ללא תעודה.
בראנץ' בביסטרו הקרון
חוות נאות, 7 ימים בשבוע, בשעות 9:00-17:00
למי שמחפש חוויה זוגית בלתי נשכחת בלב המדבר עם ארוחת בראנץ' מושחתת, בחוות נאות, הסמוכה לצוצת טללים, ישנו קרון רכבת משוחזר שמציע תפריט מצומצם אך איכותי. לאורחים המגיעים יגישו תחילה פלטת גבינות תוצרת החווה ובהמשך גם תפריט יומי מתחלף שלא יאכזב איש, במיוחד כי הכל טרי, מקומי ובאווירה טובה. המחיר לאדם הוא 69 שקלים. ניתן לשלב גם לינה באתר במחיר התחלתי של 649 שקלים לזוג.
טעימות מהחוות
בימים ראשון עד חמישי, 08:00 עד 21:00 ובימי שישי בשעות 08:00 עד 12:00 - נחלה 95, באר מילכה, משק תושיה.
למי שאוהב גם לטייל בין ביס לבין עם כוס יין ביד, יקב תושיה מציע בדיוק את זה, סיור טעימות של התוצרת המקומית ובה גפנים, זיתים, תמרים, רימונים, חרובים, תפוחים ואגסים וכן שמן זית ויין טוב - הגדלים כולם על אדמת החולות של פתחת ניצנה. בתווך, תשמעו על הסיפור שמאחורי החווה, על חקלאות, ציונות וסיפור על המשפחה שהקימה את החווה החקלאית, על הרוח והאדמה. קטפו - טעמו - ומזגו.
- משך הסיור - שעה וחצי.
- עלות 39 שקלים לאדם.
- כשר למהדרין בהשגחת המועצה אזורית רמת הנגב.
קולינריה ותפציות כוכבים בחאן בארותיים, המקום הכי שקט בארץ
אירוח בחאן וצפייה בכוכבים בעזוז זאת חוויה קולינרית ואסטרונומית גם יחד. האירוח בחאן כולל לינה, ארוחת ערב וארוחת בוקר. לאחר ארוחת הערב תשכבו על מזרונים ותביטו על גשם הכוכבים הנופלים, כשהמדבר והחושך מאפשרים זאת באופן הטוב ביותר במקום המרוחק והמנותק מרשת סלולרית!
סביב השעה 19:30 מתקיימת מסיבה מסורתית באווירה מדברית - ישיבה נמוכה על מחצלות ומזרונים סביב טס מרכזי. התפריט כולל מנסף בשר עגל טחון עם תבלינים, או תבשיל בשר בסגנון מקסיקני שמוגשים על אורז עם חומוס, טחינה, שמן זית וצנוברים. לצידם מוגשים סלטי ירקות עונתיים, סלט גזר עם כוסברה, סלט כרוב עם שקדים ושומשום, פיתות בדואיות ולימונענע. לסיום תה, קפה מהמדורה ובקלאווה. המחיר הוא 390 למבוגר ו-190 לילד כולל לינה. לצמחונים יוגש תבשיל ירקות מוקפצים או עדשים על מצע אורז.
ראש המועצה האזורית רמת הנגב, ערן דורון: "אני שמח להזמין את הציבור הישראלי לאחד האירועים השווים שמתקיימים בארץ ומאפשרים חוויה תיירותית - ציונית - ערכית ומהנה לכל המשפחה. רמת הנגב מובילה בקדמת החקלאות המדברית של ישראל ואת זה תפגשו בצלחות שיוגשו לכם במהלך אירועי הקולינריה בפסטיבל. במזג האוויר הקריר והנעים של שעות הערב הנגב הופך לבית הכי נעים ומזמין, אנשי התיירות שלנו עבדו קשה כל השנה כדי לארח אתכם באופן הכי נדיב, יפה וטעים שרק אפשר - עלו הנגבה ועם בטן ריקה".
השפית איריס פולטון. צילום: טל גליק
קרקר עם עגבניה | פירוגי. צילום: עילם אבני
קינוח. צילום: נועה ברנט