מגה אקסקלוסיב
אומנות ותרבות
אירועים ופסטיבלים
לעמוד קודם

חוויה קולינרית בלב יפו: "בא לי יפו קולינרי"

27/05/2025
זמן קריאה: 2 דק'

אירוע חדש וייחודי של עיריית תל אביב-יפו, אשר יתקיים ברחבי יפו בתאריכים 5-3 ביוני, מאפשר הצצה לעולם האוכל והאירוח המקומי דרך סדנות מקוריות, טעימות ייחודיות, מפגשים עם שפים וסיפורים אישיים מבתי העסק האהובים של העיר. במשך שלושה ימים ייפתחו בפני הקהל דלתות למטבחים, למבשלה, לקונדיטוריה ולמעדנייה עם חוויות חד-פעמיות של יצירה, למידה וטעמים בלתי נשכחים בחלק הכי טעים של העיר - יפו.

"בא לי יפו קולינרי" יתקיים כחלק מ"בא לי יפו" - שבועיים של אירועי תרבות המתקיימים ברחבי העיר יפו בתאריכים 21 במאי עד 7 ביוני. בין האירועים: סיורים מודרכים בסמטאות יפו העתיקה; פסטיבל ים תיכוני במרכז תרבות אניס שמתקיים בתאריכים 31-27 במאי ובו מופעים בהשראת גדולי הזמר הערבי; הצגות, הקרנות סרטים חדשים ובכורות בלעדיות; פסטיבל הסופרים הישראלי בנמל יפו עם עשרות מפגשים והרצאות מאת הסופרים הבולטים בישראל שמתקיים ב-29-31 במאי; אירועי מוסיקה כגון שבתות מאי מוזיקליות לכל המשפחה בנמל יפו; קונצרט שקיעה על הדק בנמל יפו; הקרנות סרטי קולנוע בקולנוע גן הפסגה ביפו העתיקה.

בין הסמטאות הקסומות של יפו מחכים כ-25 עסקים מקומיים שפותחים את הדלתות באופן יוצא דופן וייחודי. כל סדנה נוצרה באופן חד-פעמי בעבור הפסטיבל.

בין השאר יוצעו:

  • לאוהבי הלחם והאפייה -סיור מרתק ואינטימי בטחנת הקמח ההיסטורית בר רב, במפגש מעמיק על עשיית לחם סביב שולחן העבודה של המאפייה השכונתית לחם אביגיל או באפיית לחם יפואי במסעדת קסיס.
  • צלילה אל עולם האלכוהול עם טעימות והסברים על עולם היין בהגפן - חצר יין מקומי" וב-איש הענבים, סדנת קוקטיילים מולקולרית בהאלכימאי, הכנת ליקרים ביתיים מפירות בהרשל'ה, טעימת בירות קראפט בשניט וטעימות במזקקת הוויסקי הראשונה בישראל - M&H מילק אנד הני.
  • הכנה וטעימה של מתוקים: במלביה ישמעו המבקרים על ההיסטוריה של המלבי, ביאפא כנאפה יספרו בעלי המקום את סיפור הקמת העסק שנהפך להצלחה מסחררת וב-Queen Caffe ילמדו את המתכון הסודי לקאק מסרי וקאק עם שעעאן - עוגיות הנאפות פעמיים בשנה בלבד.
  • סדנה ייחודית לקרניבורים באטליז זלמן בשרים, שבה ילמדו כיצד להפיק את המיטב מנתחי הבשר למיניהם.
  • סדנת טעימות קפה והיכרות עם עולם הספשלטי קופי בקפליקס.
  • סדנות ייחודיות נוספות כגון התססות בדלי אלהמברה, סדנת הכנת מזטים יווניים בקלמטה והכנת צ'רשי ומפרום בגואטה. הכול בשילוב סיפורים מרתקים המאפשרים הצצה ייחודית אל מאחורי הקלעים של המקומות והמתכונים הסודיים שלהם.
  • מפגשים נוספים בהטבה בלעדית למחזיקי דיגיתל יתקיימו בהגפן חצר יין, בית קנדינוף, קלמטה, שניט, לחם אביגיל, מזקקת M&H, ומסעדת גואטה.

כל העסקים המשתתפים בפסטיבל: אטליז זלמן בשרים | באשר פרומז'רי | בית קנדינוף | גואטה | דלי אלהמברה | איש הענבים | האלכימאי | הגפן - חצר יין מקומי | המלביה | הרשלה | טחנת הקמח רב בר | יאפא כנאפה | לחם אביגיל | מזקקת M&H | מלון מרקט האוס | מטבח מרפא |מילק בייקרי Milk Bakery | משק עפאים | קסיס | קפליקס | קלמטה | Queen Caffe קווין קפה | Scent Jaffa | שניט בירה ופיצה.

הפעילויות באירועי "בא לי יפו קולינרי" בהרשמה מראש ובתשלום. מספר המקומות מוגבל.

חלק מהאירועים בתשלום עם הטבה למחזיקי ומחזיקות דיגיתל.

 

האלכימאי. אסף קרלה

הגפן. נטשה זריקר

מטבח. מרפא טל דדון

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן