מגה אקסקלוסיב
אומנות ותרבות
מופעים וסרטים
לעמוד קודם

"תהיה חזק" סיפור גבורתם של החטופים שנמלטו

05/11/2025
זמן קריאה: 0.52 דק'

סרטו של הבמאי והמפיק דורון ערן: "תהיה חזק" (STAY FORTE), אשר מביא את סיפורם העוצמתי של החטופים יותם חיים, אלון שמריז וסאמר אל טלאלקה, אשר טלטל מדינה שלמה, לאחר שהצליחו לברוח משבי חמאס ונהרגו בשוגג מירי חיילי צה"ל, יוצא בבתי הקולנוע בישראל וברחבי ארה"ב.

לאחר חודשים של תחקיר מעמיק שנעשה בשיתוף עם משפחות החטופים, כתיבת תסריט, עבודת הפקה וצילומים במנהרות בגאורגיה, יוצא הסרט לאקרנים. הקרנת בכורה חגיגית ומרגשת בהשתתפות שלושת משפחות החטופים שנהרגו, ושחקני הסרט, תתקיים ב-16 בנובמבר בסינמטק תל אביב. ולאחריה יופץ ויוקרן הסרט, החל מה-20 בנובמבר ב-30 בתי קולנוע ברחבי הארץ.

בחודש מרץ, ייצא הסרט בהפצה מסחרית ב-100 בתי קולנוע בארה"ב ואף תתקיים פרימיירה חגיגית בלוס אנגל'ס. הפצת ושיווק הסרט בארה"ב תעשה בשיתוף החברה ההוליוודית Urban Tales Productions.

עוד בטרם יציאת הסרט לאקרנים הוגש הסרט למספר פרסי קולנוע מובילים, מתוך האמונה בחשיבותו והרצון לחשוף את סיפור החטופים לקהל רחב ברחבי העולם: הסרט הוגש לפרס גלובס הזהב, אל ה-SPIRIT AWARDSD (הפרס החשוב ביותר כיום לסרטים עצמאיים), ול-SAG AWARDS הפרס של גילדת השחקנים בארה"ב.

בסרטו המדובר של הבמאי והמפיק דורון ערן לוקחים חלק שחקנים מהשורה הראשונה של תעשיית הקולנוע ההוליוודית וביניהם אפשר למצוא את השחקנית סלמה בלייר, אשר זכורה לכולנו מהסרטים "משחקי פיתוי", "הלבוי", "לא רק בלונדינית" ועוד, אשר הפכה לתומכת נלהבת של מדינת ישראל בעולם מאז ה-7 באוקטובר.

המועמד לאוסקר, זוכה גלובוס הזהב ופרס הטוני ג'אד הירש, אשר כיכב בעשרות סרטים והיה מועמד לאוסקר פעמיים: על משחקו בסרט ״הפייבלמנס״ של סטיבן ספילברג, ועל משחקו בסרט "אנשים פשוטים" של רוברט רדפורד. הירש זכה בגלובוס הזהב על תפקידו בסדרה "ג'ון היקר" וזכה פעמיים בפרס הטוני היוקרתי.

גם הקאסט הישראלי מרשים במיוחד ובתפקידים הראשיים ישחקו שחר טבוך אשר מגלם את דמותו של יותם חיים, את אלון שמריז מגלם תומר מחלוף, אשר השתתף ב"פאודה" ו"חאנשי" ומוכר גם בתור בן זוגה של השחקנית יעל אלקנה, ואת סאמר אל טלאלקה מגלם השחקן וואל חמדון מהסדרה ״שחר אדום״.

שחקנים נוספים שלקחו חלק בסרט הם הרצל טובי מ"המגן" ו"אל תתעסק עם הזוהאן", ג׳וני ערביד מ"הנערים", שחף קהלני מ-"חידת משולם", לני ערן בת ה-10, בתו של המפיק דורון ערן אשר זהו סרטה הראשון ובו היא מגלמת ילדה חטופה, סבינה, טליה צוקרמן ועוד.

סרטו של דורון ערן מבוסס על הידוע ועל הפחות ידוע, בסיפורם ההרואי והטרגי של שלושת החטופים החטופים יותם חיים, אלון שימריז וסאמר אל טלאלקה אשר טלטל מדינה שלמה, לאחר שהצליחו לברוח משבי חמאס ונהרגו בשוגג מירי חיילי צה"ל.

תחקיר הסרט והפקתו נעשה בשיתוף משפחותיהם של החטופים.

במאי ומפיק הסרט דורון ערן: "הפצת הסרט בפריסה רחבה בעשרות בתי קולנוע ברחבי ארה"ב, היא כלי מדהים אשר יסייע לחשוף ולקבע את אירועי השבעה באוקטובר, אל מול מכחישי האירוע אשר קולותיהם הולכים ומתרבים, והולכים ומתחזקים, ברחבי ארצות הברית. כוחו של הסרט הוא באמת אשר הוא מביא לעולם ואת סיפור גבורתם של שלושת החטופים אשר לצערנו לא יכולים לספר את סיפורם בעצמם".

יונתן שמריז, אחיו של אלון שמריז ז"ל: "מדובר בסרט מטלטל וכואב. אשר ממחיש עד כמה קרובים היו אחי אלון וחבריו לסוף אחר, טוב יותר. תומר מחלוף, שמגלם את דמותו של אחי, דומה לו להפליא, מה שהופך את הצפייה לחוויה מצמררת ומציאותית במיוחד".

הסרט הופק על ידי דורון ערן בשיתוף עם תומר אלמגור, והתסריטאים הם עומרי רוס ותומר אלמגור. צלם: דנור גלזר, עורך: יובל אור.

 

צילום: דנור גלזר

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן