מגה אקסקלוסיב
חדשות
יין ואלכוהול
לעמוד קודם

יין קרח מקנדה של Ice House Winery

14/11/2021
זמן קריאה: 1.5 דק'

יין קרח הוא סוג של יין קינוח, המופק מענבים אשר קפאו בעודם על הגפן יין קרח ומאופיין במתיקות מרעננת ומאוזנת, עם חמיצות גבוהה יחסית. בייצור יין קרח, המים שבתוך הענבים קופאים, בעוד הסוכרים והמוצקים האחרים אינם קופאים. בצירת הפרי במצב זה מאפשרת להפיק יין מרוכז ומתוק. מכיוון שניתן להפיק רק כמויות קטנות יחסית של ענבים קפואים מדי בציר, מחירו של יין קרח הוא לרוב יחסית גבוה. קנדה וגרמניה הן יצרניות יין הקרח הגדולות בעולם; כ-75% מיין הקרח הקנדי מיוצר במדינת אונטריו.

הקריירה של ג'יימי מקפרלן, הבעלים של "יקב בית הקרח" (The Ice House Winery) החלה במחוז קוט ד'אור שבצרפת. כשחזר לקנדה הצטרף לצוות ייצור של יין קרח מסחרי. ג'יימי ייצר אינספור יינות עטורי פרסים במהלך 25 ​​שנותיו כיינן קנדי ​​בכיר. בשנת 2005 הגשים ג'יימי את החזון שלו להקים את יקב בית הקרח ולהתמקד בלהיות יצרן יין הקרח איכותי. הוא זכה מאז בפרסים רבים, בניהם של Monde Selection, כולל זהב וגראנד גולד בשנת 2020.

 

מקור: theicehousewinery.com

 

קיימות עדויות היסטוריות לכך שיין הופק מענבים קפואים עוד בימי הממלכה הרומית. האמונה הרווחת היא שיין קרח בתקופה המודרנית הופק לראשונה בפרנקוניה שבגרמניה בשנת 1794. בשנת 1830 תועד לראשונה בציר ענבים המיועד ליין קרח: לאחר חורף קר מאוד, מספר חקלאים גרמניים השאירו את הענבים לקפוא על הגפן, על מנת להשתמש בהם כמספוא. כאשר הבחינו החקלאים כי התירוש המופק מהענבים הקפואים מתוק במיוחד, נסחטו הענבים להפקת יין קרח. היקב המצליח שוכן בעיירה Niagara-on-the-Lake באונטריו שבקנדה, בסמוך למפלי הניאגרה . למרות שיין הקרח הומצא בגרמניה, ג'יימי למד כיצד לשכלל אותו עם האקלים הקנדי, כך שכל זן מספק גימור חד וטעם פירותיי ייחודי.

 

אתר היקב

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן