מגה אקסקלוסיב
חדשות
יין ואלכוהול
לעמוד קודם

משקה אלכוהול מסויה ושאריות טופו

21/06/2022
זמן קריאה: 1.5 דק'

במפעל של החברה הסינגפורית סינפוטק (Sinfootech), שמתמחה בתעשיית מזון מתקדמת, עומדות חביות פלסטיק. דרך הצינורות המחוברים לחביות הן מתמלאות בשפכים ממפעל הטופו הסמוך. ככה התחיל הסטרט-אפ המקורי בקצה המערבי של סינגפור - סטרט-אפ שהופך מי שפכים, "שאריות" של תהליך הייצור, למשקה אלכוהול מסויה. בקבוק משקה אלכוהול סויה בגודל של חצי ליטר עולה כרגע 26 יורו.

חברת סינפוטק שמתמקדת במיחזור פסולת ושאריות של ייצור מזון, מייצרת בין אלף לאלפיים ליטרים של משקה אלכוהול סויה בחודש באמצעות המזקקה הקטנה שלה. הפסולת שנאספת שם מועברת לאחר מכן למזקקה נוספת, שם מבשלים מקומיים מוסיפים לזה סוכר ושמרים. התערובת שמתקבלת נשמרת במכל גדול לשבועיים עד שישה שבועות. בתקופה הזאת החומר עובר התססה.

למבשלים יש רק כמה שעות ספורות לבישול משקה האלכוהול אחרי שהם אוספים את הסויה, מכיוון שסויה עשויה להתקלקל מהר מאוד.

המשקה שקיבל את השם סאצ'י (Sachi) מכיל 5.8% אלכוהול ודומה במרכיביו לסיידר או יין קינוחים. אלה שהתמזל מזלם להיות בין הטועמים הראשונים של היין סיפרו, שזו "חוויה אחרת לגמרי", שלא דומה לשום דבר אחר. דנון האר (Dannon Har), כתב מזון ממגזין ספיל (Spill) אמר, שלא כדאי לצפות ממשקה הסויה המדובר להיות דומה ליין רגיל. "זה לא יין, זה משהו מיוחד לגמרי בדרכו, ורצוי שאנשים יראו את זה כך."

סינגפור נהפכה בשנים האחרונות למרכז פיתוח של מזון מתקדם ופתרונות אוכל ומזון חדשניים. חברות סטרט-אפ במדינה מייצרות מגוון מוצרים מיוחדים, החל בפירות ים שגדלים בתנאי מעבדה וכלה בכופתאות שמכינים מפירות טרופיים במקום בשר.

כהמשך לרעיונות מעניינים, סינפוטק מפתחת כיום כוהל מיוחד שיזכיר ויסקי מיושן, ומתכננת להגדיל את היקפי הייצור שלה באמצעות אוטומציה של תהליכי העבודה.

 


מקור: www.euronews.com

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן