מגה אקסקלוסיב
חדשות
מגה קולינריה
לעמוד קודם

אתרי קולינריה במועצה אזורית הערבה התיכונה

30/11/2023
זמן קריאה: 2 דק'

המסעדות והשפים בערבה התגייסו מתחילת המלחמה לבישול מנות חמות לכוחות הביטחון המוצבים בערבה ולאלפי מפוני העוטף שפונו לערבה. עקב ביקוש מהציבור כולו ייפתחו המסעדות וארוחות השף לטובת הרמת המורל, עם פינוקים והנחות לכוחות הביטחון.

פודטראק או-לה-לה של הקונדיטורית והיזמית לי אזולאי, מושב חצבה, הערבה התיכונה: הפודטראק ממוקם בחצבה, בין מרחבי דשא ועצי תמר, ומציע תפריט כריכים בג'בטה כפרית לשעות הבוקר והצוהריים, קפה משובח, שייקים, מטעמי בריאות כגון פודינג צ'יה וקינוחים. בתפריט בין השאר: כריך גאודה עם עגבניות מיובשות וחמאת עשבי תיבול; כריך סלט ביצים עם צנונית, רוקט ואיולי חרדל דיז'ון; כריך גבינת שמנת ופלפלים של חקלאי הערבה ורוקט; טורטיית חצילים קלויים עם טחינה, פלפלים ורוקט; שולחנות פרושים סביב הפודטראק, ויש מדשאה.

שעות פתיחה: ראשון-שישי, 8:00 עד 14:00. לפרטים: 052-4260544.

 

פודטראק אולהלה בחצבה. צילום: מאי אלקיים

 

ארוחת שף בבית השף ינון בארי, מושב פארן, הערבה התיכונה: שף ינון בארי, יוצא מסעדות השף בלונדון פאלומר וברברי, מציע ארוחות באווירה רגועה ואינטימית. השף יוצר בביתו תפריט משתנה המבוסס על תנובות עונתיות, שימוש בירקות ובגידולים של חקלאי הערבה ועל יבול גינתו הפרטית, לצד מטעמי קולינריה מהעולמות ההודי, הדרום אמריקני ועוד.

לתיאום מראש, פרטים והזמנות: 052-4260327.

 

אמפנדס במילוי ירקות עם מטבל צ'ילי-שום-לימון. צילום: קייטרינג ינון בארי

גזר בבלסמי. צילום: ינון בארי

 

מסעדת אול אין ערבה (All in ARAVA) של הזוג מיקי ודניאל פרקש, הערבה התיכונה: המסעדה ממוקמת סמוך לאזור התעשייה ספיר. מיקי היא סושי שף מוסמכת שעלתה לישראל מסיאול שבקוריאה הדרומית, ומציעה סושי ומטעמים מהמטבח האסיאתי לצד תפריט מנות דגים, המבורגר, פיצה ביתית ועוד. המנות בתפריט מבוססות על ירקות מובחרים של חקלאי הערבה התיכונה, והדגים הטריים מדייגי הים האדום באילת.

בין המנות בתפריט: מגוון רחב של רולים וקומבינציות סושי; כנפיים וייטנאם - כנפי עוף מטוגנות בציפוי פריך ברוטב חריף או מתוק; המבורגר בקר - קציצת אנטרקוט בלחמניית הבית עם חסה אייסברג, עגבנייה, בצל, מלפפון חמוץ ותוספות של בצל מטוגן, פטריות, ביצת עין ועוד; מנת דג משתנה לפי היצע הדגה היומי, מוגש עם אורז או פירה לצד סלט ירקות.

שעות פתיחה: כל ימות השבוע בין 11:00 ל-15:00 ומ-18:00 עד 23:00.

לפרטים: 08-6582928, 052-4726300.

מסעדת פרם אורסולה בצוקים, הערבה התיכונה: מתחילת המלחמה פעלו בהתנדבות הזוג שרדהה וניצן נצר, בעלי המסעדה, עם צוות העובדים, בהכנת ארוחות לתושבי העוטף המתארחים ביישובי הערבה התיכונה ולחיילי צה"ל. המסעדה חזרה לפעול ומציעה אסקפיזם ומטעמים המבוססים על תוצרת חקלאית טרייה מיישובי העוטף ומחקלאי הערבה. בתפריט: מסבחה - פול, טחינה, סלסה עגבניות, סלסה חריף, פטרוזיליה ושמן זית; גבינת ביתרון צלויה עם עגבניות שרי ועגבניות חממה, אורגנו, אגוזי מלך ושמן זית חריף; פטריות אויסטר תוצרת משק דותן בעין יהב על תפו"א צלוי, ציר פטריות ולימון כבוש.

שעות פתיחה: כל יום בין השעות 12:00 ל-21:00, ביום שני סגור.

לפרטים והזמנות: פרם ארוסולה, 053-4763730.

 

מסעדת פרם-אורסולה צוקים. צילום: פרם אורסולה

צילום: אורסולה

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן