מגה אקסקלוסיב
חדשות
מגה קולינריה
לעמוד קודם

כשר בטאבון סתי

28/09/2023
זמן קריאה: 1 דק'

כחלק ממהלך אזורי שמקדם אשכול בית הכרם, מיזם "המטבח הכשר", הוכשרה מסעדה נוספת במג'ד אל כרום - מסעדת טאבון סתי.

אשכול בית הכרם פועל רבות לטובת קידום עסקי התיירות והקולינריה באזור. אחד המהלכים הגדולים שהחל השנה הוא פרויקט "המטבח הכשר" - הנגשת עסקים תיירותיים לשומרי כשרות, לשומרי מסורת, למסורתיים ולקבוצות מאורגנות ומוסדות. בשנה האחרונה הונגשו שתי מסעדות ברחבי האשכול, אוהל אל עין בכאמנה והחוויה הבדואית בסלאמה. כיום לשתי המסעדות תעודת כשרות ואפשר להגיע לאירוח מסורתי ולאוכל בריא וכשר.

תיירות ארץ כרמי זית מאשכול בית הכרם מוביל וממשיך לקדם מהלך חשוב זה. לאחרונה הוכשר מטבח נוסף ברחבי האשכול - טאבון סתי - המטבח של סבתא בביתם של מחמוד וואפיקה דיאב במג'ד אל כרום. בני הזוג מכינים אוכל ערבי מסורתי משובח היישר מהטאבון: מג'דרה, מקלובה, מסאחן, עלי גפן, פיתות זעתר ובצל, פיצות ומגוון רחב של מאכלים שיוצאים היישר מהטאבון ביד רחבה ובמחירים נוחים. בני הזוג גם מקיימים סדנאות להכנת המאכלים המסורתיים לקבוצות בתיאום מראש.

כשרות בהשגחת הרב דוד פרץ, רב היישוב פקיעין החדשה.

"פרויקט 'המטבח הכשר' הוא מהלך חדשני ופורץ דרך שבזכותו התיירות תצמח ותתפתח, שומרי כשרות ומסורת יהודית, ועדי עובדים וכל התיירות המוסדית יגיעו לרחבי האשכול לטיול ובילוי, ויוכלו להתענג על המאכלים המסורתיים והמיוחדים של כל העדות ללא מגבלת כשרות. אני מזמין את כולם להגיע ליהנות מהטעמים", ציין רז טישלר, מנכ"ל אשכול בית הכרם.

 

כשר בטאבון סתי. צילום: מוחמד דיאב

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן