מגה אקסקלוסיב
חדשות
נופש ומלונות
לעמוד קודם

אושר בקריאה ראשונה: חופשות תיירות מוזלות ללא אפשרות ביטול

15/06/2022
זמן קריאה: 2 דק'

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ מיכאל ביטון, אישרה השבוע לקריאה ראשונה הצעת חוק ממוזגת, של ח"כ לימור מגן תלם ושל ח"כ רון כץ, לתקן את חוק הגנת הצרכן העוסק בביטול עסקאות בענף התיירות. ההצעה נועדה לאפשר לעוסקים הישראלים בענף התיירות להציע גם חופשות ללא זכות ביטול, דבר שהחוק כיום מונע מהם, כאשר המטרה היא לאפשר גם לעסקים הישראלים בתחום התיירות להציע לצרכן חופשה זולה יותר ללא זכות ביטול. בכך, תסגור ההצעה את הפער הקיים בין עוסקים ישראלים לנותנים שירותי תיירות בחו"ל – שכבר כיום מציעים את שתי האפשרויות.

ח"כ רון כץ: "הצעת החוק מציעה מצב מקובל בעולם – לאפשר למלונות למכור חופשות במחירים זולים על ידי הצעת עסקה בלתי ניתנת לביטול, תוך קבלת ודאות לעסקה. מבדיקה שעשינו באנגליה ובמקומות נוספים זה מוזיל את החופשות בלפחות 15 אחוז. אין פגיעה בצרכן כי לא מבטלים לו את זכות הבחירה. כיום חופשות בישראל הן כמעט לעשירים בלבד ואת זה אנו רוצים לתקן. הנושא יהיה בפיקוח הוועדה, ואם המחירים לא ירדו – לא נמשיך עם זה".

ח"כ לימור מגן תלם: "הצעת החוק מטיבה עם הצרכנים ומאפשרת להם להזמין עסקת נופש יותר בזול. אם בכל העולם יש שתי חלופות: כולל אפשרות ביטול ובלי ביטול אז גם בארץ. חשבנו על מנגנון של הוראת שעה שתיבחן לאורך זמן. כבר היום אחוז גדול מהצרכנים מזמינים נופש דרך אתרים כמו בוקינג, בהם קיימת עסקה שלא ניתנת לביטול. עכשיו צריך לאפשר למלונות ולסוכני הנסיעות להציע את אותה החלופה".

מנהלת אגף מחקר ופיתוח ברשות להגנת הצרכן, ד"ר דליה שיליאן: "קיומם של שני מחירים לא מבטיח הוזלת מחיר לצרכן. אפשר לקחת מחיר עם זכות ביטול, לתת את אותו המחיר ללא הזכות בתוספת 15% ולהראות מצג שווא שהמחיר ירד. צריך לוודא שהחוק ישיג את מטרתו, אבל אנו תומכים".

מנכ"לית התאחדות משרדי הנסיעות בישראל, טלי לאופר: "אנחנו חושבים שזאת הצעה נדרשת מבחינה מסחרית, כדי לתמוך בחברות הישראליות. מבחינת התמיכה בעסקים הישראלים זה מגדיל את הנתח, מוסיף לנו שירותים, ומוזיל אותם ללקוחות".

 

 

מנכ"לית התאחדות המלונות, יעל דניאלי: "מאז 2018 אנחנו מנסים לגרום למדינה להתקדם וליישר קו עם מה שקורה בעולם. חוק הגנת הצרכן פוגע במלונות באופן ישיר שכן הם לא יכולים להציע שני מחירים בעוד האתרים הבינלאומיים יכולים. התחרות האמיתית שנפגעת היא בין אתרי המלונות לבין אתרי ההזמנות המתחרים".

נציגת המועצה לצרכנות, הדס יעקובסון: "אנו לא אוהבים את הצעת החוק במתכונתה הנוכחית כי נכון עשיתם שפניתם לנוהג הבינלאומי אבל מתעלמים מזה שחוק הגנת הצרכן הישראלי היום מקשה מאוד על ביטול עסקת תיירות. זכות הביטול כמעט לא קיימת והיא מצומצמת. אני הייתי שמחה לקנות ולשלם יותר על מסלול שיאפשר יומיים לפני החופשה לבטל אותה. זה טוב לכולם וזה פרו צרכני".

מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות, ירון לוינסון: "למרות קונצנזוס משרדי הממשלה, אני לא בטוח שתהיה פה באמת הגנה על הצרכן. מבחינה צרכנית זה אולי יעזור לתיירות, אבל לדעתי, הצעת החוק לא רק שלא תוזיל אלא יכולה לגרום להעלאת מחירים. לא תהיה אפשרות לבדוק את זה במנגנונים שהוצעו פה. בסופו של דבר הצרכן יינזק למרות הכוונה הטובה".

נציג רשות התחרות, אוריאל סיטרואן: "אנחנו בעד ההצעה שתיתן עוד אופציות לצרכן. מי שרוצה לקחת סיכון ולעשות ללא ביטול – עבורו המחירים ירדו. חברות תיירות יכולות להציע את שתי האופציות אבל בגלל שרובן מציעות אפשרויות ביטול רחבות, רוב הסיכויים שהצרכן יצא נשכר מההצעה". יו"ר הוועדה ביטון סיכם את הדיון: "רוב הגופים העסקיים והח"כים תומכים בחוק, אבל שמענו גם דאגה מצד גופים צרכניים לאפשרות שהחוק הזה לא יוזיל מחירים אלא ייקר אותם, או יפגע בזכויות צרכניות שמעוגנות היטב בכלכלה הישראלית. לכן אנחנו קוצבים זמן לחוק הזה. הדאגות אמיתיות ובוועדה תהיה התבונה להכריע".

הצעת החוק אושרה כאמור לקריאה ראשונה פה אחד, ללא נמנעים או מתנגדים.

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן