מגה אקסקלוסיב
כתבות
יין ואלכוהול
לעמוד קודם

בחירת יין והתאמתו לארוחת חג

20/09/2023
זמן קריאה: 2.5 דק'

כל מארח מתלבט איזה יין להגיש בארוחות חג. הסקוטית מבית ישרקו, מקבוצת טיב טעם, המייבאת ומשווקת מגוון רחב של יינות, חולקת טיפים לבחירת יינות שיוסיפו לאירוח ויתאימו את היין לתפריט המתוכנן.

כדי שנתאים את היינות לארוחה באופן מדויק, האוכל צריך להדגיש את המאפיינים של היין, והיין צריך להשלים את האוכל בלי שהאחד יאפיל על השני.

עם מנת דגים מומלץ לשתות יינות לבנים ארומטיים העשירים בטעמי פירות עדינים, שלא יאפילו על טעמי הדג. למשל: יין לבן מזן ענבים שנין בלאן מסדרת קייפ ג'ואל (דרא"פ), יין לבן גוורצטרמינר של לאון באייר (צרפת) וסוביניון בלאן טומטיט (ניו זילנד). יש להגיש צונן.

עם מנת עוף מומלץ לשתות יינות לבנים, יינות רוזה ויינות אדומים קלים כגון ריזלינג חצי יבש של פיליפ דרסלר (צרפת, להגיש צונן), יין רוזה שאטו קאבלייר (פרובאנס, להגיש קר) ודומיין סבאניס לימניונה (יוון).

לצד מנת בשר מומלץ לשתות יין אדום מורכב, ארומטי ופירותי. היינות יכולים להיות מזן אחד (זני) או מתערובת זנים (בלנד), העיקר שישרו הרמוניית טעמים. יינות המומלצים: קברנה פרנק מסדרת מדבר 22 (ישראל), אונאנימה מיקב מסקוטה (ארגנטינה), שאטו לקרואה מונטלאבר (צרפת), מרקז דה קסרס רזרבה (ספרד), סילק & ספייס - ספייס רוד (פורטוגל).

קינוחים מומלץ ללוות עם יינות חומציים עם מתיקות ברורה או ליקרים.

היינות מומלצים ביותר: לבן חצי מתוק של ברון דה לסטאק (צרפת) לצד מנות מבוססות פירות, אדום חצי יבש מסגנון אמרונה של סרטורי רייוס (איטליה) עם מנות מבוססות גבינה ושמנת, פורט טאוני של סנדמאן (פורטוגל) עם מנות שוקולד.

הליקרים המומלצים ביותר: אמרולה (דרא"פ) שאפשר גם להכין ממנו קינוחים מעוררי השראה עם טעם ייחודי שאין שני לו, ליקרי השוקולד הטובים בעולם של מוצארט (אוסטריה) - כדאי להוסיף מהם על גלידות וקינוחים קפואים, ליקרי השמנת של בוטגה (איטליה) שישדרגו כל קינוח לחוויה איטלקית, וקסו קסו - ליקר תות מבוואריה, היחיד עם 66% פרי.

 

טיב טעם מחלקת יינות. צלם: אסף לב

לפני רכישת יין

* יינות לבנים כדאי לרכוש מהבציר העדכני ביותר. רשום על גבי תווית היין. אם היין יקר, בדרך כלל אפשר ליישנו בבית מספר שנים מהבציר, וכדאי לרוכשו מהחנות בגיל מתקדם.

* גם ביינות אדומים אפשר לרכוש בטווח גילים על בסיס המחיר. מומלץ להתייעץ עם מומחה היינות בסניף.

* לא מומלץ לטלטל את היין יותר מדי לאחר רכישתו.

* אין להשאיר את היין ברכב לאחר רכישתו, מאחר שיין שמושפע מטמפרטורה חמה ברכב, עלול להתקלקל ואף לפרוץ מהבקבוק.

* חשוב לאחסן נכון את בקבוקי היין בבית עד פתיחתם. יש לאחסנם בשכיבה במקום חשוך וקריר, מומלץ במקרר יינות. בכל מקרה, טמפרטורת השימור צריכה להיות נמוכה מ-15 מעלות צלזיוס.

* לאחר פתיחת היין ואם נשאר יין, יש לאטום אותו בחזרה באמצעות פקק שעם או פקקי ואקום, ולשמר במקרר לא יותר מיומיים.

* אם לא נשאר הרבה יין, כדאי למזוג לתבנית קרח ולהוסיף עלי תיבול, וכך ליצור תיבוליות בהכנה ביתית.

* רצוי לשתות בכוס יין עגולה שקופה מזכוכית או קריסטל, בעלת רגל. מומלץ לשתות יין לבן מכוס בעלת מפתח צר יותר מגוף הכוס, ויין אדום מכוס עם מפתח רחב יותר מהכוס ליין לבן.

* כמות היין שמומלץ למזוג היא עד שיא קימור הכוס.

* כדי למצות את ההנאה מהיין, יש לפתוח את פקקי היין ביינות האדומים כשעה לפני המנה המיועדת כדי לקבל את מלוא הטעמים מהיין. לאחר המזיגה יש לערסל אותו מעט בכוס, להריח ולהנות מהארומה. ביינות לבנים תספיק פתיחה כחצי שעה לפני הארוחה.

 

טיב טעם מחלקת יינות. צלם: אלעד גוטמן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן