מגה אקסקלוסיב
כתבות
מגה אקסקלוסיב פלוס
לעמוד קודם

בריאות וראש השנה: מה כדאי לדעת לפני שמגיעים לשולחן החג?

16/09/2025
זמן קריאה: 3 דק'

ראש השנה הוא החג שפותח את השנה, איתו מגיעות ארוחות החג המסורתיות בהן כל המשפחה מתקבצת מסביב לשולחן. חלי ממן - רשת תמיכה לאורח חיים בריא מסבירה איך עוברים את ארוחות החג בשלום, ואיך משלבים את סממני החג לתוך אורח החיים הבריא שלנו, בין אם אתם אורחים ובין אם אתם מארחים:

תפוח ודבש - אחד ממנהגי החג הידועים והאהובים ביותר. התפוח מכיל וויטמינים רבים ביניהם ויטמין C וסיבים תזונתיים ומהווה מקור לאשלגן הנחוץ לפעילות השרירים בגוף. דבש נחשב כממתיק טבעי הנמצא בשימוש אלפי שנים על ידי האנושות אולם תכולת בשל תכולת הסוכר הגדולה בו רצוי למתן את השימוש בו.

טיפ תזונתי! הכינו מראש צנצנות דבש אישיות לכל סועד, על מנת לטבול את התפוח בדבש וכך תגבילו את עצמכם מלאכול כמויות דבש גדולות.

רימון - פרי משבעת המינים בהם נתברכה הארץ עוד מימי קדם. פרי המסמן את ראש השנה. אומנם קילוף של רימון ושחרור הגרגירים דורש יותר עבודה מהרגיל אך הערך התזונתי שמקבלים מהרימון הוא גדול מאוד: הוא עשיר בסיבים, מספק אשלגן, ויטמין C ונוגדי חמצון. נמצא בקבוצת המזונות האדומים, מזונות שיכולים לתרום לשמירה על בריאות הלב ומערכת החיסון. ככול פרי, הרימון עשיר בסוכר, מבחינה הלכתית מספיק לאכול מעט גרגירי רימון לצורך המנהג ולכן 1-2 כפות של רימון בסדר ראש השנה לא יתרמו כמות גדולה של סוכר.

דלעת - ("קרע") שייכת למשפחת הדלועים (כמו גם המלפפון, הקישוא והדלורית) צבעה כתום, תורמת לתחושת שובע, והיא קלה לעיכול.

לדלעת כמות גבוה של בטא-קרוטן (פרו ויטמין A), מינרלים שונים כמו אשלגן, השומר על לחץ דם מאוזן. היא מכילה גם ויטמינים שונים, ביניהם ויטמין C וחלק ממשפחת ויטמיני B.

מרקמה הרך, טעמה הנייטרלי ותכולת הקלוריות הקטנה שיש בה הופכים אותה לירק אידיאלי לשילוב במגוון מתכונים העוזרים לתחושת השובע בעלות קלורית קטנה, רק 33 קלוריות ל-100 גרם וכך מהווה ירק אידיאלי לשילוב לאורך כל השנה ולא רק בארוחות החג.

טיפ! דלעת אפויה בתנור בשילוב תבלינים/עשבי תיבול תשמש כתוספת טעימה, משביעה ודלת קלוריות.

שעועית/לוביה - ('רוביא') נחשבת לאחד הירקות הבריאים ביותר עם מקור לחומרים מזינים שעוזרים לנו לשפר את הבריאות. השעועית עשירה במגנזיום ומכילה ויטמינים רבים ביניהם: ויטמין K, העוזר בתהליך ריפוי של הגוף. ויטמיןC, ויטמין A וסיבים תזונתיים רבים היעילים לסובלים מעצירות.

טיפ! הכינו תבשיל שעועית ירוקה עם בצל מאודה ומעט תבלינים - תוספת נהדרת לצד דג בארוחת חג.

 

צילום מתכונים באדיבות יח"צ חלי ממן

 

סלק - ('סלקא') הסלק הירוק בעל ערכים תזונתיים גבוהים. מתאים לאכילה בכל צורה - קר או חם, מבושל או טרי, על שורשיו ועליו. מכיל ויטמינים ומינרלים רבים. פנקו את האורחים בסלט עשיר בסלק: מקלפים את הסלק, חותכים ומאדים במעט שמן זית ומים לרבע שעה (מקסימום) והסלק מוכן.

טיפ למתכון קליל: הכינו 3 סלקים בינוניים מבושלים וחתוכים לקוביות, סחטו מיץ מלימון שלם, הוסיפו בצל סגול בינוני קצוץ לקוביות קטנות, צרור פטרוזיליה שטוף וקצוץ ופזרו מלח ופלפל שחור טרי טחון. המתכון ישתלב מצוין עם אורז מלא.

דגים - דגים הם מזון נפלא עם אין ספור אפשרויות גיוון במרקם ובטעם. עדיף להשתמש בדגי ים ממעמקים כגון- סלמון, בקלה, סול. הם מכילים אומגה 3, חומצות שומן רב בלתי רווי, שפע של מינרלים חיוניים לגוף ומסייעים מאוד לשמירה על כלי דם בריאים בלב

ובמוח. ניתן לשלב גם דגי בריכה או מחקלאות ימית שונים כגון מושט, לברק ובורי.

כלל הגיוון בסוג הדג נכון לכל מזון. כשמגוונים - מצליחים לספק לגוף את מגוון רכיבי התזונה הנדרשים לו, ולא מגיעים לעודפים או לחסרים של רכיבים שונים. פעם דג ים, פעם דג בריכה, פעם דג מסוג כזה ופעם מסוג אחר, פעם מבושל, פעם על האש, פעם עם ירקות עליים ופעם עם גמבות ועגבניות...לכל מזון ההרכב התזונתי הייחודי שלו. יש דגים שמצטיינים בכמות ויטמין D, ויש כאלו שמהווים מקור מצוין לאומגה 3, יש שדלים במיוחד בנתרן ובקלוריות ויש שעשירים יותר בחלבון ולכן, ככל שנגוון יותר, נצליח להגיע להמלצות התזונתיות של הרכיבים השונים.

ישנן דרכים בריאות רבות ליהנות ממנת דג טובה: אפויים, גריל, מאודים ועוד.

טיפ ! הגישו מנת דג לצד כרישה וקישואים שאפיתם בתנור למשך 10 דקות, או מנה של דג בדבש וחרדל ותקבלו ארוחה שלמה, בריאה ודלת קלוריות המשלבת מזון מהמסורת היהודית.

 

צילום מתכונים באדיבות יח"צ חלי ממן

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן