מגה אקסקלוסיב
כתבות
מגה טיפ
לעמוד קודם

איך מתנהלים נכון עם הילדים בפורים?

17/03/2024
זמן קריאה: 3 דק'

תחפושות, מסכות והעמדת פנים מעניקות לילד הזדמנות לצאת מהקופסא ולהפעיל את הדמיון. אלו מאפשרים לילדים להתנסות במשחקים תפקידים, לאמץ תכונות של דמות אחרת ואף לסגל לעצמם "כוחות על" שאיתם מתמודדים בצורה שונה עם סיטואציות שונות ומאתגרות עבורם. מחקרים מראים שלעיתים מסכות אף מעניקות לנו את הרשות והתעוזה דווקא להיות מי שאנחנו מתחת למסכה.

לעיתים ניתן ללמוד רבות על הילד לפי התחפושת אותה בוחר, על תחומי העניין שלו, שאיפותיו, מי הוא היה רוצה להיות, למה הוא נמשך או מתחבר. לעיתים התחפושת עוזרת לילד לאמץ תכונות שאין לו ולעיתים דווקא להבליט, להחצין ולבטא תכונות חבויות בו. כך למשל, ילד ביישן העוטה תחפושת של סופרמן, יכול לפתע לקבל אומץ וביטחון.

אולם ישנם ילדים שעלולים לראות בתחפושות סוג של איום בשל מספר סיבות, הראשונה, יכולה להיות חוסר רצון בתשומת הלב. השנייה, פחד להיכנס לדמות אחרת מתוך חשש שלא יעמדו בציפיות מהדמות אליה התחפשו. השלישית, יכולת נמוכה של הילד להפריד בין דמיון למציאות שמייצרת לחץ מהסיטואציה.

ממה צריכים ההורים להיזהר?

כאשר הילד אינו משתף פעולה וההורים נסחפים עם הלך החג, עלולה להתקבל התוצאה ההפוכה בה גם הילד וגם ההורה נותרים מתוסכלים. אז מה עושים בסיטואציה בה כבר בחרנו ורכשנו תחפושת אך הילד לא רוצה להתחפש?

1. תיאום ציפיות - עוזר בהורדת מפלס המתח, ההתנגדויות וביצירת שיתוף פעולה. ספרו לילדים על החג, הסבירו שכולם מתחפשים בגן ופרטו איך היום מתנהל בגן.

2. סדר יום -לשמור על שגרת הבוקר של הילדים גם ביום המרגש של פורים כדי לתת להם בטחון ביום השונה הזה.

3. אפשרו לילדים להיות חלק מבחירת התחפושת - מומלץ לא להציג לילדים יותר מ 2-3 אפשרויות על מנת לא לבלבל אותם עם השפע בחנויות ובאתרי המכירה. בחרו תחפושת נוחה, פשוטה להלבשה ובטיחותית.

4. הלהיבו את הילד - בנוגע לתחפושת שקניתם לו. במידה ואינו מתחבר אליה, נסו למצוא פתרון יצירתי או תחפושת אחרת שהילד ירגיש איתה יותר בנוח.

5. מדידה מקדימה - תנו לילד למדוד את התחפושת, לשחק איתה ולהתרגל אליה לפני יום התחפושות בגן.

6. ויסות חושי - יש לשים לב ולהיות ערים לעובדה כי ישנם ילדים שסובלים מרגישות חושית והתחפושות אינן נוחות או מכבידות עליהם.

7. לא ללחוץ - יש ילדים שלא אוהבים להתחפש. אל תלחצו על הילד למדוד את התחפושת, שימו את התחפושת במקום נגיש והציע כל כמה ימים למדוד או לשחק איתה. בלי איומים, תנאים או פרסים - אי אפשר להכריח ילד להתחפש. במידה והילד מפחד או מתנגד, הכילו את הפחד והרתיעה שלו, העבירו מסר לילד שאתם מאמינים בו ובכוחות שלו ושהוא אינו מאכזב אתכם.

8. צילומים - הילד לא רוצה להצטלם עם התחפושת? לא קרה כלום! חפשו הזדמנות אחרת לצלמו איתה. שימו לב לא לתת לילד תחושה שאתם מאוכזבים ממנו אם הוא לא רוצה להצטלם או ללבוש את התחפושת.

9. לא להתעקש - עשיתם הכל "נכון" והילד לא מוכן ללבוש את התחפושת בבוקר? קחו את התחפושת בשקית לגן, במידה ויתחרט התחפושת תהיה שם עבורו.

10. עדלאידע - ישנם ילדים שההמולה, הרעש, הצבעוניות וכמות האנשים אינה מתאימה להם והם חווים לחץ גדול באירועים מסוג זה. שימו לב מה קורה עם הילד שלכם, אל תתעקשו להישאר באירוע אם הוא אינו מתאים לו.

תכננתם, קניתם, נסעתם והיום לא הסתדר כפי שציפיתם? שחררו וקחו נשימה, מיומנויות התמודדות עם סיטואציות ואכזבות הם חלק מהכלים שאנחנו נותנים לילדים שלנו. סיטואציה כמו פורים היא לגמרי הזדמנות לתרגל התמודדות. ותזכרו גם אם החג לא היה כל-כך מוצלח - לא כל יום פורים ויש לנו שנה שלמה להתכונן עד שיגיע שוב.

כותבת המאמר היא שלי לביא, מדריכת הורים, התפתחות ושינה למותג התינוקות NUBY

 

צילום: יח"צ חו"ל

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן