גור מסטיף טיבטי נמכר ב-1.2 מיליון פאונד
גם חיית מחמד עשויה להיות עסק יקר, הרבה יותר ממה שרובנו מכירים בתור כמה אלפים בשנה. דוגמה בולטת לרכישת חיות מחמד יוקרתיות היא גור מסטיף טיבטי שנמכר בסין ב-1.2 מיליון ליש"ט (כ-1.5 מיליון דולר) כמעט, וקבע שיא חדש במכירת כלבי יוקרה בעולם. העסקה הזו התקיימה ביריד חיות המחמד היוקרתי במחוז ג'ה-ג'יאנג שבמזרח המדינה, שם שילם בעל נכסים סיני 12 מיליון יואן בעבור הכלב הזהוב בן השנה. הקונה בתערוכת Zhejiang, בן 56 מצ'ינגדאו, שואף להיהפך למגדל כלבים בעצמו.
המגדל, ג'אנג ג'נג'ון, תיאר את הכלב כבעל "דם אריה". מסטיף אדום שיער מאותו מגדל נמכר בשישה מיליון יואן. המסטיפים הטיבטים האלו, הידועים בגודלם העצום וברעמתם דמוית האריות, נהפכו לסמל סטטוס בקרב עשירי סין.
גובהו של המסטיף שובר השיאים הוא 31 אינץ' (80 ס"מ). לדברי ג'אנג, לכלב תווים דמויי אריה. הוא נעצב על הפרידה מהכלבים, ששמותיהם לא נחשפו בדו"ח. ג'אנג גם הדגיש את נדירותו של מסטיף טיבטי טהור, והשווה אותו לפנדות - האצורות הלאומיות של סין. הדבר תורם למחיריהם הגבוהים. מסטיפים אדומים מוערכים במיוחד, נחשבים בני מזל, ויש אמונה שהם מביאים ברכות בריאות וביטחון לבעליהם.
בשנת 2011 נמכר מסטיף אדום בשם ביג ספלאש תמורת עשרה מיליון יואן (כ-971,000 ליש"ט; 1.5 מיליון דולר), וסימן את מכירת הכלבים היקרה ביותר באותה תקופה. הביקוש לכלבים אלה, במיוחד זן הזהב לאונין, גבר בקרב אספנים אמידים.
המחירים הגבוהים בעבור כלבים אלה אינם חסרי תקדים. על פי הדיווחים, לפני שנה אחד מהכלבים האלה נמכר ב-27 מיליון יואן ביריד בבייג'ינג. חלק מהגורמים בענף טוענים שהמחירים המופקעים האלו עשויים להיות תוצאה של הסכמים בין מגדלים לניפוח מלאכותי של ערך הכלבים שלהם. ברבות מהעסקאות היקרות האלו מגדלים מקפיצים זה את זה, בלי שכסף ממשי מחליף ידיים.
מסטיפים טיבטיים שגודלו במקור ככלבי שמירה לשבטים נוודים במרכז אסיה וטיבט, ידועים בנאמנותם העזה ובכושר ההגנה שלהם. הם אינטליגנטים אך עקשנים, מצריכים אימוני ציות קפדניים והבנה של פסיכולוגיה של כלבים. כלבים אלו מסוגלים להתעמת עם טורפים גדולים כגון זאבים ונמרים.
למרות הפופולריות שלהם, תעשיית המסטיף הטיבטית התמודדה עם ביקורת על שיטות גידול חסרות מצפון. חלק מהמגדלים משתמשים באמצעים מטעים כדי לשפר את ערכם של הכלבים כגון צילום תמונות להגזמת התכונות הרצויות. היו דיווחים על כלבים שמאבדים צבע וחלק גדול משיערם לאחר האמבטיה הראשונה שלהם - הדבר מלמד על שיטות הטעיה בתעשייה זו.
מכירה שוברת שיאים זו של גור המסטיף הטיבטי מלמדת משהו על שוק חיות המחמד היוקרתיות הגדל בסין ועל נכונותם של העשירים להשקיע בגזעים נדירים ואקזוטיים. היא גם מעלה שאלות לגבי האתיקה של גידול ומכירה של בעלי חיים במחירים כה גבוהים, ולגבי ההשפעה הפוטנציאלית על בעלי החיים והתעשייה כולה.