מגה אקסקלוסיב
ניוזלטר מגה אקסקלוסיב
מגה אקסקלוסיב 34
לעמוד קודם

סיורי אוכל בחודש אוקטובר בתל אביב-יפו

08/10/2024
זמן קריאה: 1.5 דק'

בחודש אוקטובר עיריית תל אביב-יפו מקיימת באמצעות עיר עולם ותיירות מגוון רחב של סיורים ייחודיים. בין האירועים המרכזיים: סיור סליחות בנווה צדק, שבו אפשר להיחשף להיסטוריה העשירה של השכונה ולסיפוריהן של דמויות מפתח כגון הרב קוק, וללמוד על הקשרים בין המסורת היהודית להיסטוריה המקומית; סיור אמנות ברחוב בעקבות מלחמת חרבות ברזל, שיחשוף את האופן שבו אמנות הרחוב משקפת את הכאב והתקווה של תקופות קשות; חוויה קולינרית בשוק התקווה עם טעמים וריחות מסורתיים ואנקדוטות מרתקות על גיבורי השכונה; גד צברי, ספורטאי וניצול אולימפיאדת מינכן, יארח לשיחה על סיפור הישרדותו והקהילה המקומית לכבוד חג סוכות; סיור בבית המכולות בנמל יפו; סיור בשוק לוינסקי עם מסלול טעימות שחושף את העולם הקולינרי המגוון של דרום תל אביב.

סיור טעימות בשוק התקווה, באווירת סוכות: סיור צבעוני, ססגוני וטעים בשכונה. הסיור כולו אהבה, ריחות, טעמים והיסטוריה: ריחות של קובה של חביב, בניו ו"בנותיו", חווייג' של התימני, תרנגול כפרות וירח ירוק בוואדי; סיפורים מרתקים על הגיבורים והגיבורות של השכונה - מפיוט של ערב שבת לנסיכה עפרה חזה, הסופר דודו בוסי וקבוצת הכדורגל "בני יהודה"; סיור חם עם טעם של בית אבא.

יום שישי, 18 באוקטובר בשעה 10:00.

עלות: 95 ₪. הטבות למחזיקי דיגיתל.

 

לפרטים נוספים

 

ספיישל סוכות - סיפורה של קהילה: גד צברי מארח בשכונת התקווה: גד צברי, יליד שכונת התקווה, ספורטאי ישראלי שהשתתף בתחרויות היאבקות בינלאומיות, הוא אחד הניצולים מהמשלחת הישראלית באולימפיאדת מינכן שבה נרצחו אחד-עשר ספורטאים ישראלים בידי מחבלים. סיפור הישרדותו נהפך לסיפור הצלחה. כיום הוא מתגורר בשכונת התקווה ומייצר אלכוהול ויין להנאתו. הצטרפו למפגש מרתק בבר השכונתי של גד, ולמדו על סיפור ההצלחה שלו כנגד כל הסיכויים. לכבוד חג הסוכות גד ישתף בסיפורי הקהילה המקומית, במנהגי משפחתו ובית הכנסת המפואר שבו אוכלים מרק תימני בין הקפות שמחת תורה.

יום רביעי, 23 באוקטובר בשעה 10:00.

עלות: 65 ₪. הטבות למחזיקי ומחזיקות דיגיתל

 

לפרטים נוספים

 

סיור טעימות בשוק לוינסקי: מסלול טעימות ברחובות דרום תל אביב, בין הסמטאות ודוכני האוכל של שוק לוינסקי. סיור על קצה המזלג בין שקי התבלינים המריחים, החנות הקטנה לבורקס טורקי אמיתי ושלל טעימות בשוק המיוחד והמתפתח של דרום העיר.

יום שישי, 25 באוקטובר בשעה 10:00.

עלות: 95 ₪.

 

לפרטים נוספים

 

פרטים נוספים ביישומון דיגיתל שלי ובאתר העירייה.

 

סיור טעימות בשוק התקווה. צילום: אילן ספירא

סיור לוינסקי. צילום: גיא יחיאלי

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן