מגה אקסקלוסיב
ניוזלטר מגה אקסקלוסיב
מגה אקסקלוסיב 48
לעמוד קודם

איך להפוך מנות שילדים אוהבים לבריאות

לכבוד יום הג'אנק פוד הבינלאומי: עצות לגרסאות בריאות יותר למנות שילדים אוהבים

20/07/2025
זמן קריאה: 2 דק'

עוד לא הגיעה שעת הצוהריים, והקטנים כבר שואלים: "יש שניצל עם קטשופ?" או "אפשר פיצה כמו אתמול?" לילדים יש העדפה ברורה למאכלים שמנחמים אותם, מספקים טעם עז ותחושת שובע מהירה הן לגבי ארוחת ערב באמצע השבוע והן לגבי חטיף של אחר הצוהריים. יום הג'אנק פוד הבינלאומי, שחל השנה ב־21 ביולי, הוא הזדמנות לעצור לרגע ולחשוב, אולי לא חייבים לוותר על המנות האלה אלא להכין אותן אחרת? אולי אפשר להפיק גרסה ביתית, טעימה ובריאה יותר, שגם תשמח את הילדים וגם תניח את דעתם של הוריהם?

מיכל דהן, מנהלת שיווק של מותג כלי הבישול והאפייה סולתם, משתפת רעיונות פשוטים לשדרוג מנות פופולריות במינימום מאמץ ועם מקסימום ערכים תזונתיים.

צ'יפס אפוי

רוצים את הקראנץ' בלי הטיגון? פרסו תפוחי אדמה (או בטטה) למקלות דקים, ערבבו עם מעט שמן זית, מלח ופפריקה ופרסו בתבנית בשכבה אחת, רצוי בתבנית שמפזרת חום באופן שווה. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות לפחות), ואפו עד שהשוליים משחימים. מתקבל צ'יפס פריך מבחוץ ורך מבפנים, והילדים אפילו לא ישימו לב להבדל. התוצאה: בלי שמן עמוק ובלי תלונות.

שניצל ביתי עם טוויסט

אפשר להכין שניצלים דקים ופריכים בלי טיגון. טבלו את פרוסות העוף בביצה, אחר כך בפירורי כוסמין או בפנקו יפני (מעניקים קראנצ'יות), והכניסו לאפייה קצרה בתנור חם. התוצאה זהובה, קריספית וללא שמן מיותר. הילדים יאהבו.

פיצה בהתאמה אישית שהילד מכין

במקום לחפש פתרון מהיר בפיצרייה או במקפיא, הציעו לילדים להכין פיצה ביתית בעצמם. הניחו על השולחן פיתות מקמח מלא או בצק טרי, רוטב עגבניות פשוט (רסק עם קצת תבלינים), גבינה צהובה מופחתת שומן ותוספות לבחירה. כשהם מרכיבים לבד את הפיצה שלהם הם לא רק נהנים מהתהליך אלא גם פתוחים יותר לטעום דברים חדשים, כולל ירקות.

המבורגר ביתי

במקום קציצות קפואות או מוכנות מראש, טוחנים בבית בשר טרי או עוף, מתבלים בעדינות ויוצרים קציצות שטוחות שמתאימות גם לילדים בררנים. כשמכינים המבורגר בבית, יודעים מה יש בו בדיוק, בלי רכיבים מיותרים ובלי תוספים מפתיעים. אפשר גם לגוון עם קציצות מהצומח כגון עדשים, קינואה או טופו, שטיגון קצרצר או אפייה יהפכו אותן לעסיסיות וטעימות. מגישים בתוך לחמנייה מקמח מלא עם ירקות טריים, ומתקבלת ארוחה שהלב והשכל שלמים איתה.

קינוח בלי עודף סוכר

אם הילדים מבקשים משהו מתוק אחרי האוכל, לא צריך להוציא עוגה או גלידה תעשייתית. הכינו יחד כדורי תמרים עם קקאו ושיבולת שועל, פנקייקים קטנים מבננה וקמח שיבולת שועל או יוגורט מוקפא עם פירות חתוכים. כל אלה מעניקים מתיקות טבעית ותחושת שובע בלי סוכר מיותר.

אין צורך להוציא את הג'אנק פוד מהבית או לנהל מלחמות יומיומיות על כל ארוחה. לפעמים כל מה שצריך זה מעט יצירתיות, גישה רגועה וחומרי גלם טובים יותר. תוכלו לאכול יחד, ליהנות מהטעמים שהילדים אוהבים ולהכניס הביתה עוד קצת בריאות בלי שאף אחד ירגיש שוויתר על משהו.

 

מחבת פנקייק פרצופים של סולתם, 195 ש"ח במקום 389 ש"ח. צילום: גיל אבירם

מחבת לבישול ארבעה המבורגרים בן־בזמן מבית סולתם, 199.5 ש"ח. צילום: גיל אבירם

משטח פיצה מאבן של סולתם, 109 ש"ח. צילום: גל בן זאב

קריספר קארבון סטיל מבית סולתם, 114.5 ש"ח במקום 229 ש"ח. צילום: אסף אמברם

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
כותרת
תוכן