לטוסט קוקטיילים יוקרתיים אלכוהוליים ללא אלכוהול
מותג המשקאות Töst, הנתמך על ידי Constellation Brands, פונה לדור ה־Z ולצרכנים צעירים נוספים שמפחיתים את צריכת האלכוהול אך אינם מוותרים עליו לחלוטין. החברה שואפת להציע קוקטיילים ללא אלכוהול שאינם רק חיקוי של משקאות חריפים אלא משקאות ייחודיים בעלי חוויית שתייה שוות ערך.
ברוקס אדינגטון, מנכ"ל החברה, סיפר בריאיון ל־Food Dive כי התעניין בתחום המשקאות הלא־אלכוהוליים לאחר שזיהה מחסור באפשרויות יוקרתיות שמשתלבות היטב עם אוכל, בדומה לקוקטייל או לכוס יין. "כאשר לא שתית, הפתרון הרגיל היה מים מוגזים עם ליים או ג'ינג'ר אייל", אמר אדינגטון. "הרגשנו שנחוץ משהו שמכבד את מי שבוחר לא לשתות, ברמה של הכלה זהה לזו שמוענקת למי שכן שותה."
החברה הושקה לראשונה בשנת 2017 עם משקה הדומה ליין אך נטול אלכוהול, המבוסס על מים מוגזים, פירות יער ותבלינים. כיום היא נהנית מצמיחה בשוק המשקאות הלא־אלכוהוליים, אשר מתרחב במהירות בשנים האחרונות, בעיקר בקרב צרכנים צעירים שמעדיפים לשים דגש על בריאות ואורח חיים מאוזן.
לפי נתוני חברת ISWR, שוק המשקאות הלא־אלכוהוליים בארצות הברית צפוי לצמוח ב־18% בנפח עד שנת 2028. ב־Töst מעריכים כי משקאות אלכוהוליים ללא אלכוהול צפויים לעקוף את מקביליהם האלכוהוליים בכל הקטגוריות. צמיחה ניכרת מורגשת בפרט בקטגוריית היין הלא־אלכוהולי, בין השאר בזכות כניסתם של מותגי פרמיום חדשים.
לדברי אדינגטון, כ־94% מהצרכנים בשוק המשקאות הלא־אלכוהוליים אינם נמנעים לחלוטין משתייה. בהתאם לכך בחרו ב־Töst שלא להסתפק בהעתקה של טעמי אלכוהול מוכרים אלא לפתח פרופיל טעמים מקורי.
"רצינו שיהיו מאפיינים של יוקרה - בריח ובתחושה בפה - כדי להעניק לאנשים את החוויה היוקרתית שהם מחפשים, אבל גם את הידיעה שהם עושים משהו קצת אחר", הסביר אדינגטון.
הגישה הזו משכה תשומת לב מצד שחקנים גדולים בתחום האלכוהול. בשנת 2023 רכשה Constellation Brands אחזקה מעטה ב־Töst באמצעות זרוע ההשקעות שלה. כיום יש למותג שלושה טעמים: הטעם המקורי, המשלב תה לבן, חמוציות לבנות וג'ינג'ר; טעם רוזה, עם פרחי סמבוק; וטעם סנגריה, עם תפוז דם וענבים אדומים. המשקאות נמכרים בבקבוקים בנפחים שבין 250 מ"ל ל־750 מ"ל. בתחילת השנה השיקה החברה גם פורמט חדש של פחיות, שנועד לחזק את הנוכחות שלה באירועי ספורט ובאולמות הופעות.
המותג נמכר כיום ביותר מ־9,000 חנויות ונמצא ב־10 מדינות, כך לדברי אדינגטון. כעת, מתוך כוונה להרחיב את השפעתו, החברה מתמקדת בפנייה לדור ה־Z, שנוטה לשתות פחות אלכוהול בהשוואה לדורות קודמים. היא משתפת פעולה עם אגודות סטודנטים בקמפוסים ברחבי ארצות הברית כדי להעלות את המודעות למוצריה.
"אנחנו רוצים לבנות את הקשרים עם הדור הזה", אמר אדינגטון. "היום שתייה היא כבר לא דבר שעושים סתם. היא נעשית מתוך בחירה, וברגע שיש בחירה, צריך גם פתרונות למי שבוחר."