מגה בולדוזר
חדשות
חדשות מהעולם
לעמוד קודם

קטרפילר רכשה את חברת מונרך

27/04/2026
זמן קריאה: 1.5 דק'

חברת מונרך (Monarch Tractor), יצרנית מבטיחה של טרקטורים אוטונומיים וחשמליים, נרכשה לאחרונה על ידי קטרפילר (Caterpillar). המהלך מסמן את סיומו של ניסיון אמיץ בן שבע שנים לחדור לשוק הציוד החקלאי. העסקה טרם הוכרזה פומבית, אך דווחה לראשונה בעיתונות הכלכלית ב־14 באפריל. מוקדם יותר הודיעה מונרך כי טכנולוגיית הליבה שלה נרכשה, והודתה כי נתקלה באתגרים מהותיים שהביאו למעבר אל מודל של רישוי תוכנה.

מסמכים רשמיים שהוגשו ב־5 בפברואר למשרד הפטנטים של ארצות הברית, מאשרים את העברת הקניין הרוחני בין החברות המעורבות. למרות שמחיר העסקה נותר חסוי, דרך רכישה זו קטרפילר תספוג למעשה את חבילת התוכנה והטכנולוגיה המלאה של חברת מונרך ותשלב אותה במערכותיה. שתי החברות סירבו להגיב פומבית לבקשות התייחסות לנושא, אך הרישומים מלמדים בבירור על העברה נרחבת של טכנולוגיה.

אותם מסמכים משפטיים חושפים, כי פטנטים רבים, חלקם כבר מאושרים וחלקם עדיין ממתינים לאישור, עוברים ישירות לידי קטרפילר. הרשימה המקיפה הזו כוללת פטנטים לשליטה מרחוק ברכב על ידי מפעיל, מערכות בטיחות מתקדמות, איתור כלים ומניעת התנגשות במכשולים. נוסף על כך מועברים פטנטים על מערכת למעקב אחר שורות גידול, החלפת סוללות מהירה ומערכות חדשניות למניעת התהפכות רכבים כבדים.

הרכישה האסטרטגית מגיעה בעקבות מספר חשיפות טכנולוגיות של קטרפילר בתערוכת האלקטרוניקה בלאס וגאס, אשר כללו מכונות חכמות ועוזר קולי מבוסס בינה מלאכותית. התוצאה הסבירה ביותר של העסקה היא ייעוד מחדש של תוכנת מונרך לטובת ציוד הבנייה של קטרפילר. זאת משום שקטרפילר התרחקה משוק הציוד החקלאי כבר בשנת 2002, והחליטה להתמקד בתחומים רווחיים אחרים אשר מתאימים יותר לחזון העסקי שלה.

הסימנים הראשונים לקשיים של מונרך הופיעו בשנת 2024, כאשר החברה החלה בסבבי פיטורים וסימנה שינוי כיוון עסקי לעבר רישוי תוכנה. זאת למרות שגייסה 133 מיליון דולרים. באוגוסט 2025 אישר המנכ"ל כי הם איבדו את שותפת הייצור המרכזית שלהם. בעיות החברה החמירו אף יותר בספטמבר כאשר סוחרת ציוד גדולה תבעה את החברה בטענה שעשר מכונות שנרכשו היו פגומות לחלוטין.

סבב נוסף של פיטורים המוניים היכה בחברה הקטנה בחודש נובמבר 2025. היא הודיעה רשמית על כוונתה לפטר 89 מעובדיה. בראיון באפריל לכלי תקשורת מקצועיים, הודה מנכ"ל החברה כי המעבר של מונרך טרקטור למודל עסקי הממוקד בתוכנה לא קרה מספיק מהר. הוא הסביר בגילוי לב שאילו היו מבצעים את שינוי הכיוון לפני שנתיים, הסיפור היה נראה אחרת לגמרי.

 

לפרטים נוספים

 

תגובות
הוספת תגובה
הוספת תגובה
 
בטעינה...
כותרת
תוכן