מכשיר לגריסת עצים
חברת ורמיר (Vermeer) משיקה מכשיר ייחודי לגריסת עצים (stump cutter), USCA30, המתחבר למגוון סוגים של ציוד מכני הנדסי, בעיקר לבולדוזרים קומפקטיים, לשופלים ולמעמיסים.
המכשיר הושק בתערוכת ARA הבינלאומית (ARA Show). הוא שוקל 300 קילוגרמים וזקוק ל-45 עד 65 ליטרים של זרימה הידראולית - לפי היקף המשימה. הפעלה הידראולית שקטה, מערכת בקרה עם כפתורים פשוטים להפעלה וממדי המכונה שמאפשרת לחתוך ולגרוס חלקי עצים גדולים, משפרים את האפקטיביות והנוחות התפעולית. המבנה של המכונה מאפשר למפעילים לראות את העץ באופן אופטימלי וברור.
למכשיר הגריסה מערכת שיניים וסכינים ייחודית של ורמר (Yellow Jacket). טווח החיתוך הוא 60 ס"מ מעל הקרקע ו-30 ס"מ מתחתיו. עומק החיתוך בקו ישיר הוא 70 ס"מ.
המכשיר מבוסס על דגם אחר של ורמר לגריסת עצים, SC30TX. לשני המכשירים חלקים ורכיבים טכניים משותפים רבים. הוורסטיליות הטכנית של המכשיר החדש מאפשרת לקבלנים לחסוך מקום ועבודה, ולהשתמש במכשיר לבדו, ללא העברה של מכשיר גריסה ייחודי גדול.
צילום: Equipment World

