לוולוו מחפרים תעשייתיים חדשים
מחלקת ציוד הבנייה של וולוו (Volvo Construction Equipment) משיקה שני מחפרים חדשים עם מוטות ישרים המיועדים לעבודות הריסה. הדגמים הם וולוו ЕС300 בנפח 30 טונות מטריות ווולוו EC400. הדגמים יחליפו את המחפרים הקיימים בסדרת הדגמים של וולוו. הם אמורים לתפוס את מקומם כחלק מתוכנית פיתוח ועיצוב חדשה של ציוד הנדסי כבד. זאת תוכנית החידוש הגדולה והרחבה ביותר של וולוו בתחום בעשרים השנים האחרונות.
הבולדוזרים הגדולים מאפשרים גישה ל-30% יותר גובה ומרחק הודות למבנה חדש של מוטות ישרים. הנתונים הטכניים שלהם עולים על אלה של רוב המחפרים הדומים בתחום. הם מתוכננים בראש ובראשונה לעבודות הריסה, אך הוורסטיליות של התוספות והכלים התעשייתיים שלהם מאפשרת להפעיל אותם למגוון עבודות ומשימות, בכלל זה עבודות חפירה, ניקוי אתרי בנייה והעמסת ציוד ומטענים על משאיות.
המחפרים החדשים חוסכים בדלק (14% לעומת דגמים קודמים). למחפר EC400 דחיפת עוצמה של כ-10% מבחינת כ"ס לעומת דגם EC380E, המחפר "הבכיר" של וולוו נכון להיום.
למחפרים קבינות נוחות ומרווחות יותר, עם יותר נראות. מערכת הניהול שופרה עם ג'ויסטיק חשמלי ודוושה חדשה שמעוצבים תוך מחשבה על הפעלה מדויקת ובטוחה. וולוו מתחשבת בבטיחות בכל מה שקשור לאבזור החיצוני של המחפר וסביבת העבודה. מבנה הקבינה מגן על המפעיל מחלקים, אלמנטים ושברים שנופלים. חלונות המחפרים יוצרו מחלקים אחידים של זכוכית עמידה במיוחד, והעובי שלהם הוא 12 מילימטרים.
לשני המחפרים החדשים מערכת חיסכון בנוזלים. בפעם הראשונה במחפרים תעשייתיים כבדים, שמן שנשפך או נפלט ממערכת הניקוז חוזר במעגל אל מכל השמן ולא יוצא החוצה למעגל ניקוז חיצוני.