תופעה מדאיגה בצבא דרום קוריאה: ניתוחים פלסטיים במהלך השירות
תופעה חדשה מטרידה לאחרונה את המפקדים בצבא דרום קוריאה. מתברר שיותר ויותר חיילים מחליטים לעבור ניתוחים פלסטיים במהלך שירותם הצבאי, מה שפוגע במוכנות המבצעית של הצבא ויוצר בעיות לא פשוטות בשטח. בכתבה שפורסמה בעיתון קוריאה טיימס, עולה כי מפקדים בחזית מוצאים את עצמם נאלצים להתמודד עם חיילים שחוזרים מחופשות עם פנים נפוחות ותפרים, אחרי שעברו הליכים כמו ניתוחי אף או ניתוחי עפעפיים. בגלל המצב הרפואי והחשש מסיבוכים כשהם בשטח, המפקדים נאלצים לפטור את אותם חיילים מאימונים חשובים, משמירות לילה ואפילו מתחזוקת שוחות בתנאי קור קשים. בארגון המנתחים הפלסטיים אסתטיים בישראל מסבירים שהחייל הישראלי הוא חדור מטרות לאומיות והתופעה אינה שכיחה בארץ אך דרום קוריאה נחשבת לבירת הניתוחים הפלסטיים העולמית, עם שיעור הניתוחים הגבוה ביותר לנפש בעולם. ניתוח עפעפיים הוא המבוקש ביותר בקרב צעירים ומתבצע כדי להעניק לעין מראה גדול, פתוח ומערבי יותר.
מה שעומד מאחורי הזינוק במספר הניתוחים האסתטיים הוא שילוב של כמה גורמים מרכזיים, משכורות החיילים שעלו משמעותית בתקופה האחרונה, תרבות צבאית גמישה יותר מבעבר, ושינוי בערכים של הדור הצעיר. ישנם חיילים, שחלקם מקבלים משכורת חודשית של כ-815 דולר, שחוסכים את הכסף במשך חודשים ואפילו נמנעים מלקנות בשקם הצבאי רק כדי לממן את ההליכים האלה. במקביל, מרפאות פלסטיקה פרטיות מנצלות את המצב ומשווקות את עצמן באגרסיביות רבה ברשתות החברתיות, תוך שהן מציעות לחיילים בשירות פעיל הנחות משמעותיות שמגיעות בחלק מהמקרים עד לכ- 40% וכן ייעוץ כיצד להשתמש בביטוח הבריאות הפרטי.
התופעה הזאת יוצרת אפקט דומינו של ממש. כשהחיילים המנותחים מקבלים פטורים כדי להחלים, הנטל נופל על כתפי החיילים האחרים ביחידה, שצריכים לעבוד קשה יותר ולחפות על החברים שלהם שמתאוששים מניתוחים פלסטיים. המצב הזה, כמובן, מוביל לתסכול עצום ולמרמור רב בקרב אלו שנאלצים לסגור את הפערים בלוחות הזמנים של השמירות. נוסף על כך, המפקדים סופגים לא פעם לחצים ישירים מצד ההורים של החיילים, שמתקשרים ודורשים שחרור מפעילות גופנית עבור הילדים שלהם בגלל תהליך ההחלמה. מפקדים מדווחים כי זה מעמיד אותם במצב מאוד בעייתי, שכן הם לא רוצים לקחת אחריות על סיבוך רפואי אך גם חוששים מיצירת תקדים מסוכן ביחידה.
ד"ר מאיר כהן, יו"ר ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל הסביר כי: "אצלנו בארץ לשמחתנו התופעה הזו אינה שכיחה כלל. החייל הישראלי הוא חדור מטרות לאומיות, פועל מתוך תחושת שליחות, מחויבות ומיקוד בהשגת יעדים צבאיים ואינו חושב על טיפולים אסתטיים או ניתוחים פלסטיים מיותרים. גם כשמגיעים אלי לקליניקה לעיתים חיילים בשירות חובה הם מדגישים שבאו להתייעץ לגבי ניתוח שיתבצע רק אחרי השחרור. יש בזה גם הגיון רפואי מובהק, כי בתקופת ההחלמה מניתוח פלסטי צריך לנוח וישנם ניתוחים שחודשים אחר כך צריך להתאמן בזהירות ולהימנע מכל מני פעולות אז נשגב מבינתי איך הצבא הקוריאני נלחם אם החיילים מחלימים מניתוח אף או עפעפיים."
"בהזדמנות זו אני מעדכן שמומחי הארגון זמינים לטיפול בצלקות של חיילים ללא תשלום, מדובר בנפגעים אשר הפציעות שלהם כבר טופלו אך נותרו עם צלקות חדשות או ישנות אשר משפיעות על דימוי הגוף. אנא פנו אלינו ונתאם".
חיילים המעוניינים בפרטים ותיאום לטיפול ללא תשלום בצלקות מוזמנים לפנות לוואטסאפ של מזכירות ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל: 052-6007474
תמונת בינה מלאכותית. צילום: קוריאה טיימס
מודעה למבצע הנחה לחייילים. צילום: קוריאה טיימס

